Obama, Cumhuriyetçilere net mesajlar verdi

Obama, Cumhuriyetçilere net mesajlar verdi

Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçilerin büyük tepki gösterdiği Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası’nın (Obamacare) yürürlükten kaldırılması için herhangi bir adım atmayacağını söyledi.

Ara seçimlerde Senato ve Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptıran Başkan Obama, Beyaz Saray’da bugün yaptığı basın toplantısında Kongre ile çalışmaya hevesli olduğunu söyledi. Senato Çoğunluk Lideri olması beklenen Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell’in Obamacare’e sıcak bakmadığının hatırlatılması üzerine Obama, “Yasanın üzerinde değişliklik yapılabilir. Ama yasayı yürürlükten kaldıracak birşeye imza atmam” diyerek konu ile ilgili görüşlerini yineledi. Obama, “Kongre benim imzalamayacağım bir yasayı geçirirse, Kongre’nin sevmeyeceği adımları atacağımdan emin olun. Bu doğaldır. İşte demokrasi bu şekilde işliyor” diye konuştu.

Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında büyük tartışmalara sebep olan ‘Göçmenlik Reformu’ hakkında da konuşan Başkan Obama, “Cumhuriyetçiler, göçmenlik reformunu geçirmek için heveslilerse, adım atacak çok fırsatları var” diye konuştu. Obama, bu konuda fazla beklemenin ekonomiyi olumsuz etkileceğini belirtti.

ABD Başkanı, IŞİD örgütüne karşı Kongre ile birlikte hareket etmek istediği mesajını verdi. Obama, IŞİD’e yapılacak baskıların sonuç vereceğini ve Irak’tan çıkmalarını sağlayacağını kaydetti. Obama, cuma günü Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti liderlerini Beyaz Saray’da ağırlayacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.