Obama: Cumhuriyetçiler halkı aldatıyor

Obama: Cumhuriyetçiler halkı aldatıyor

Başkan Barack Obama, Demokrat Parti’nin kongresinde Cumhuriyetçilere yüklendi. Obama “Cumhuriyetçiler halkı aldatıyor” dedi.

Demokrat Ulusal Konseyi (DNC) tarafından ‘Kış Toplantısı’nda konuşan Obama, Cumhuriyetçileri hem halkı aldatmakla hem de politikalarıyla ülkeye patinaj yaptırmakla eleştirdi. Washington’da gerçekleştirilen toplantıya katılan Obama, göçmenlik reformu, saatlik asgari ücretin yükseltilmesi, kadın-erkek ücret eşitliği ve iklim değişikliği gibi alanlarda Kongre’nin son bir yıldır hiçbir olumlu adım atmadığını söyledi. ABD Başkanı, buna rağmen ekonomide sağlanan başarılara dikkat çekti. Hükümetinin ülke sorunları karşısında plan ve programı bulunduğunu ifade eden Obama, “Buradan Cumhuriyetçilere sesleniyorum; Sizin planınız nedir? Orta gelirli aileler için nasıl bir çabanız sözkonusu? Ne yapıyorsunuz onlar için? Bizim bir ajandamız var ve bu gayet iyi şekilde işliyor” diye konuştu.

Konuşmasında Cumhuriyetçi Partiye sert sözlerle yüklenen Obama şunları söyledi; “Herkesin bilmesini isterim ki, Cumhuriyetçi Partili arkadaşlarımızı izledikleri politika nedeniyle uyardık. ‘Dayattığınız politika işsizliği arttırır, cari açığı büyütür ve ülkeyi batırır.’ dedik. Onların planı mahşeri getirmekti ama başaramadılar. Gökyüzü yarılmadı.”

Obama, Cumhuriyetçilerin, hükümetin son yıllarda onca başarısına karşı halkı aldatmaya yönelik söylem ve davranış içinde bulunmakla da suçladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.