Obama: Clinton’dan daha uygun ne kadın ne de erkek aday var

Obama: Clinton’dan daha uygun ne kadın ne de erkek aday var

Başkan Barack Obama, 8 yıl önce en sıkı rakibi olan Demokrat Parti’nin muhtemel başkanı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasına katılarak destek verdi.

Obama, ilk defa 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayına destek vermek için Clinton ile aynı sahneye çıktı.  Obama, ‘‘Başkanlık için Clinton’dan daha uygun ne kadın ne de erkek aday var’’ dedi.

İkili North Carolina eyaletinde halkın karşısına birlikte çıktı. Clinton ile Obama birbirlerini överken Cumhuriyetçi Parti’nin fiili başkan adayı Donald Trump konusunda da halkı uyardı.

Clinton, sabah saatlerinde Federal Soruşturma Ofisi’nin (FBI) hakkında dava talep etmemesinin ve Obama’nın ilk defa bir fiil seçim kampanyasına destek vermesinin rahatlığı içinde olduğu dikkat çekti.

Binlerce Clinton destekçisinin katıldığı kapalı ‘Charlotte Convention Center’da sahneye ilk gelen Clinton oldu. Clinton, ‘‘Tweet atmayı bırakırsan Hawaii’de olduğunu görürsün’’ diyerek Obama’nın doğum yeri hakkında spekülasyona işaret etti.

Başkan Obama’nın ülkeyi büyük bir ekonomik buhrandan kurtardığını hatırlatan Clinton, “Obama bizi ikinci Büyük Depresyon’dan kurtardı. Ama ne yazık ki hak ettiği krediyi vermediler’’ diye konuştu.

Clinton, ABD’nın Cumhuriyetçiler (kırmızı) ve Demokratlar (mavi) diye bölünemeyeceğini belirterek, ‘‘Ben her vatandaşımız için çalışmaya söz veriyorum. Benim için kırmızı eyalet, mavi eyalet yok yalnızca Amerika Birleşik Devletleri var’’ dedi.

Clinton’dan sonra sahneye çıkan Başkan Obama, başkan adayının kendisini bir şeyler yapma konusunda heyecanlandırdığını dile getirdi. Obama, “Buradayım çünkü Clinton’a güveniyorum’’ şeklinde konuştu.

Obama, Clinton’ın başkanlık görevine herkesten daha fazla layık olduğunu belirterek, ‘‘Başkanlık için Clinton’dan daha uygun ne kadın ne de erkek aday var” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.