Obama: Clinton etrafında birleşin

Obama: Clinton etrafında birleşin

Başkan Barack Obama’nın Demokrat Parti’ye bağışta bulunanlara, “Clinton’ın etrafında birleşin” dediği ileri sürüldü. İddia ilk olarak New York Times (NYT) gazetesinde yer aldı.

Kasım ayında sandığa gidecek olan Amerika Birleşik Devletleri, Obama’nın yerine yeni başkanını seçecek. Demokrat Parti’de seçime aday olarak girebilmek için yarışan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders. 

NYT haberine göre Obama, partili bağışçılara Clinton’ın önseçimlerde gösterdiği başarıya vurgu yaparak yarışı önde bitireceğini söylediği ileri sürüldü. Haberde, Obama’nın yakında Sanders’ın seçim kampanyasını sonlandıracağını iddia ettiği vurgulanırken, partiye destek veren insanlara kısa süre içinde Hillary Clinton etrafında kenetlenme tavsiyesinde bulunduğu kaydedildi. 

Obama’nın, cuma günü bir araya geldiği bazı bağışçılara, ‘Partide küçük bir ayrışmanın Kasım ayında Cumhuriyetçileri iktidara taşıyabileceği’ uyarısında bulunduğu iddia edildi. 

Toplantı ile ilgili iddialar ABC World News’de kendine yer buldu. ABC televizyonu Obama’nın bu sözlerini “Yarışta bir dönüm noktası…” diye yorumladı.

Beyaz Saray ise iddiaları yalanlayarak, ABD Başkanı’nın iki demokrat aday arasından Clinton’ı desteklediği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Obama’nın bağışçılarla yaptığı görüşmenin iki önemli Demokrat Partili tarafından teyid edildiğini belirten Politico haber sitesi ise, Obama’nın bu bağışçıları Sanders’a karşı vakit kaybetmeden Clinton’a destek vermeleri yönünde uyardığını yazdı.

ABD başkanlık seçimleri 8 Kasım’da yapılacak. Amerikalılar yeni başkanın yanı sıra Temsilciler Meclisi’nin tamamını Senato’nun ise üçte birini yenileyecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.