Obama, Bush ve Clinton, Mandela’nın cenazesine aynı uçakta gitti

Obama, Bush ve Clinton, Mandela’nın cenazesine aynı uçakta gitti

ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın cenazesine selefi George W. Bush ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile birlikte başkanlık uçağı Air Force One’la gitti.  

Bush ve Clinton’ın yanı sıra, Obama’nın eşi Michelle Obama, Bush’un eşi Laura Bush da Johannesburg’da yapılacak tören için 16 saatten fazla süren uçuşta, başkanlık uçağı Air Force One’da başkan Obama’ya eşlik etti. Clinton’ın eşi eski başkan Bill Clinton ise bir konferans için Brezilya’da olduğundan, Mandela’nın cenazesine başka bir uçakla gidecek.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Obama, Bush ve Clinton’ın uçuşun ilk saatlerinde konferans odasında bir araya gelerek sohbet ettiğini, Obama çiftinin daha sonra kendi kabinlerine geçtiğini açıkladı. Bush ve Clinton ise uçakta bulunan gazetecilerle sohbet etti.

 

ABD’nin eski başkanları daha önce de aynı uçağı paylaşmıştı. Gerald Ford ve Jimmy Carter, 1981 yılında Mısır’ın suikaste kurban giden Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ın cenazesine katılmak için aynı uçakla Kahire’ye seyahat etmişti. 2005 yılında tsunami kurbanlarına yardım için Asya ülkelerine seyahat eden eski başkan George H.W. Bush ve Bill Clinton da aynı uçağı paylaşmıştı. Uçaktaki tek yatağı baba Bush’a veren Clinton, uçuş boyunca yere serilen bir yatakta yatmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.