Obama, ASEAN toplantısı için Myanmar’da

Obama, ASEAN toplantısı için Myanmar’da

ABD Başkanı Barack Obama, Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği’nin (ASEAN) yıllık zirve toplantısına katılmak üzere Myanmar’a gitti.

Obama, ASEAN ve Amerika arasında zaten var olan güçlü ortaklığın inşasına devam etmeyi düşündüklerini dile getirdi. ASEAN’ın dönem başkanlığını yapan Myanmar’ın muazzam bir iş çıkarttığına değinen Obama, tüm bölgede kritik öneme sahip konularda güçlü bir liderlik sergilediğini de belirtti.

“Geçtiğimiz 6 yıl boyunca biz bu ortaklığı geliştirmek için büyük atılımlar yaptık. Ama, daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuşan Obama, hem ABD’nin hem de ASEAN’ın karşılıklı ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Zirve boyunca, Barack Obama’nın, Myanmar Cumhurbaşkanı Thein Sein ve muhalif lideri Aung San Suu Kyi ile görüşmesi bekleniyor.

ASEAN yıllık zirve toplantısına birlik ülkeleri yanısıra ABD, Çin, Rusya, Hindistan, Japonya ve Avustralya gibi ülkeler de katılıyor. Zirveye ABD’den Obama katılırken, Çin’den Başbakan Li Keqiang, Rusya’dan Başbakan Dmitry Medvedev, Hindistan’dan Başbakan Narendra Modi, Japonya’dan Başbakan Shinzo Abe, Avustralya’dan ise Başbakan Tony Abbot katılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.