Obama, ara seçimler için sahaya indi

Obama, ara seçimler için sahaya indi

Başkan Barack Obama, 4 Kasım’da yapılacak olan ara seçimlerde partisine destek olmak için sahaya indi.

Bir süredir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Ebola virüsü üzerine harcadığı yoğun mesai nedeniyle Demokrat Parti için seçim turuna çıkamayan Obama, dün Chicago’da seçmenlerle buluştu ve ara seçim için partisine destek istedi.

Obama, dün akşam Chicago Eyalet Üniverstesi’nde 6 bin 200 kişiye yaptığı konuşmaya, “Merhaba Chicago. Evde olmak güzel” diye başladı. ABD Başkanı, Demokrat Parti’den yeniden eyalet valiliği ve senatörlük için aday olanlara destek istedi.

Illionis eyaletinde erken oy verme işlemleri bugün başladı. Illinois eyaletinin Demokrat Partili Vali Pat Quinn ile Senatör Dick Durbin’in yeniden seçilmesini isteyen Obama, “Burada olanlar beni ilgilendiriyor. O nedenle yarın sabah ilk iş olarak Dick Durbin ve Pat Quinn’in yeniden seçilebilmesi için oy vereceğim” dedi.

Başkan Obama, dün sabah saatlerinde de Maryland’a geçerek, partisinin eyalet valisi adayı Anthony Brown için seçmenlerden destek istemişti.

Geçtiğimiz haftayı Ebola ve IŞİD sorunu nedeniyle yoğun geçirdiğine işaret eden Obama, “Ancak bizler için en merkezde olan sorun Amerikan ekonomisinin güvenli şekilde ilerlemesini sağlamak” dedi.

Cumhuriyetçilerin sadece kötü fikir üretmekle kalmadığını, bilinen oyunları da tekrarladığını ileri süren ABD Başkanı, “Siz bana umudun en iyi şans olduğunu öğrettiniz. Yeniden seçime girme umudumun nedenleri sizler oldunuz. Bu sürecin devamı için sakın pes etmeyin” dedi.

Illinois eyaletinin valilik yarışında anketlere göre Vali Quinn ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı işadamı Bruce Rauner yarışı başa baş götürüyor.

Başkan Obama’nın Maine, Michigan, Connecticut, Pennsylvania ile Wisconsin eyaletlerine de giderek seçmenlerden Demokrat Parti’nin ara seçimlerde adayı olan senatör, vali ve milletvekilleri için destek isteyecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.