Obama: Amerika’yı yeniden büyük yapmak için Trump’a oy vermenize gerek yok

Obama: Amerika’yı yeniden büyük yapmak için Trump’a oy vermenize gerek yok

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’a seçildikten sonra ilk ziyaret ettiği yerleşim birimlerinden olan Indiana eyaletinin Elkhart kasabasında halka hitap etti.

Obama, burada Cumhuriyetçi Parti ve partinin muhtemel başkan adayı  Donald Trump’a halkın oy vermemesi çağrısında bulundu. Obama, Trump ile Cumhuriyetçi Parti’nin düzlüğe çıkan ülke ekonomisine tarihte olmadığı kadar zarar vereceğini öne sürdü.  

Obama, Trump’ın seçim sloganı olan ‘Amerika’yı yeniden büyük yapmak’ sözüne atıfta bulunarak, “Amerika’yı yeniden büyük yapmak için Trump’a oy vermeye ihtiyacımız yok” dedi.

Başkan Obama, bugüne kadar hiçbir başkan adayı veya aday adayına destek vereceğini açıklamadı. Ancak Obama, birçok defa Trump’ı doğrudan hedef alan eleştirilerde bulunarak Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayının ülkenin geleceğini riske edebileceği konusunda halka uyarıda bulundu.

Başkan Obama, Beyaz Saray’a ilk geldiği 2009 senesinde Elkhart kasabasında işsizlik oranı yüzde 20’lere yakındı. Bu oran ülke genelinin ortalamasından iki kat daha fazlaydı. Obama, bu nedenle göreve gelişinin henüz birinci ayı dolmadan yurt içi gezisinin ilk durağı olarak Elkhart’ı seçti.

Başkan Obama, ekonomiyi kurtarma paketlerini o yıl art arda açıkladığını ve bugün Elkhart’da bu paketlerin işe yaradığını belirterek, kasabada işsizlik oranının yüzde 4’e düştüğünü ve bunun ülke ortalaması olan yüzde 5’in altında olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Parti başkan adayına oy verilmesi durumunda bunun ekonomik olarak büyük sıkıntılara yol açacağını savunan Obama, şöyle konuştu, “Eğer asgari ücreti düşürürseniz, işçiyi sosyal güvenceden mahrum ederseniz, yatırımları kısar ve eğitime daha fazla kaynak ayırmazsanız, kazanımları riske ederseniz, insanları sağlık sigortasından mahrum bırakırsanız. Çin dünya ticaretine yön veren ülke olur. Büyük petrol şirketleri su ve temiz hava için karar veren durumunda olur, büyük bankaların belirleyeceği kurallarla aileler kandırılır, zenginden daha az vergi alınır ve Amerikan ekonomisi görülmedik biçimde dibe vurur.’’

Başkan Obama, Elkhart gezisi ile ilk defa 8 Kasım’da yapılacak olan seçim için doğrudan halka mesaj verdi. Cumhuriyetçilerin Kongre’de onca engellemelerine rağmen bugün ülkede ekonomik olarak ciddi kazanımların elde edildiğini dile getirdi. Konuşmasında Obama, Cumhuriyetçiler ile Trump’ın büyük bankalar ile zenginlerin yanında yer aldığı, orta sınıf ile dar gelirleri refaha ulaştıracak ekonomik plandan yoksun olduğunu savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.