Obama 5 gün içinde ikinci defa Ferguson için açıklama yaptı

Obama 5 gün içinde ikinci defa Ferguson için açıklama yaptı

Başkan Barack Obama, Missouri eyaletinin St. Louis şehri Ferguson semtinde devam eden protesto gösterileri için son beş günde ikinci defa açıkalama yaptı.

Obama, 18 yaşındaki Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesinden sonra Ferguson semtinde başlayan gösteriler için sukünet çağrısı yaparken, toplumun ‘birbiriyle yeniden birleşmeyi’ denemesi gerektiğini dile getirdi.

Silahsız olduğu halde polis tarafından 6 el ateş edilerek öldürülen Brown için yürütülen soruşturmayı Adalet Bakanı Eric Holder’ın yerinde inceleyeceği bilgisi veren Obama, yürütülen soruşturmanın da hükümet tarafından takip edildiği mesajını verdi.

Başkan Obama, olaya duyulan öfkeyi anladığını ancak kaos ortamının kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, “Yağma yaparak, silah taşıyarak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi arttırır ve kaos getirir. Adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar.” diye konuştu.

Obama ülkedeki pekçok topluluk ve kolluk güçleri arasında bir güvensizlik olduğunu da kabul etti.

OTOPSİDE POLİS İLE BROWN ARASINDA KAPIŞMA İZİ YOK

Brown’ın ailesi tarafından tutulan bir adli tıp uzmanı Brown’ın cesedi üzerindeki bulgularını açıkladı. Adli Tıp Uzmanı Dr. Michael Baden Brown’ın vücuduna altı adet mermi isabet ettiğini söyledi. Baden “Başındaki hariç tüm yaralardan sağ çıkabilirdi.” dedi.

Baden bir mücadele izi olmadığını, Brown’ın yüzündeki sıyrıkların da büyük ihtimalle vurulduktan sonra kaldırıma çarpması sonucu oluştuğunu belirtti.

Baden ayrıca Brown’ın vücudunda barut izi olmadığını, bunun da ateş eden polisin Brown’dan en az 60 santim uzakta olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyor.

Brown’ı vuran polis memuru Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkartılmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.