NYPD, kurumu dava eden Müslümanlarla anlaşmaya çalışıyor

NYPD, kurumu dava eden Müslümanlarla anlaşmaya çalışıyor

New York Polis Departmanı (NYPD), 11 Eylül saldırılarının ardından yürüttüğü kapsamlı fişleme faaliyetini mahkemeye taşıyan Müslümanlarla uzlaşı yolu arıyor.

Belediye avukatlarından Peter Farrell’in, 15 Ağustos tarihinde NYPD’yi dava eden iki kişi ve davaya bakacak hakimle bir araya gelmek için davet mektubu yazdığı ortaya çıktı. Farrel, görüşmelerin ortaya çıkmasının ardından Associated Press Haber Ajansı’na (AP) tarafların olayı çözmek için çaba gösterdiğini söyledi. Davanın mahkeme süreci sonucuna kalmaması için 1 Ekim’e kadar tarafların anlaşması gerekiyor.

Huffington Post, NYPD aleyhine açılan davayı, şehir yönetiminin mahkeme aşamasında kurum hakkında ciddi belgelerin kamuoyuna sızacağı korkusuyla anlaşma yolu aradığını yazdı. Dava için mahkemeye 1 milyon adet belge sunuldu. NYPD, bu dökümanlar kurum tarafından yapılan fişleme sonuçları, kurum adına takip gerçekleştiren gizli ajan ve muhbir bilgileri gibi bilgileri ifşa edeceği için yıpratıcı etkiye yol açacağını savunuyor.

AP tarafından ortaya çıkarılan fişleme uygulaması, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun göreve gelmesinden hemen sonra durdurulmuştu. İnsan hakları dernekleri ve Müslüman gruplar skandala sert tepki göstermişti.

Bill de Blasio ve New York Emniyet Müdürü Bill Bratton, geçtiğimiz nisan ayında NYPD’in Müslümanları fişleme uygulamasın son verdiklerini ve bununla ilgili birimin lağvedildiğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.