NY Times, ‘sözünü tutmayan’ validen desteğini çekti

NY Times, ‘sözünü tutmayan’ validen desteğini çekti

New York Times (NY Times) gazetesi Yayın Kurulu, şu an görevde olan New York Valisi Andrew Cuomo’yu kasın ayında yapılacak valilik ön seçimlerinde desteklemeyeceğini açıkladı.

Yayın Kurulu imzasıyla yayınlanan yazıda, Cuomo gibi diğer vali adayı Zephyr Teachout’un da desteklenmeyeceği bildirildi. NY Times, Cuomo’nun Demokrat Parti’den aday olduğu dört sene önceki önseçimlerde desteğini açıklamıştı.

Gazete Cuomo’ya neden destek vermediğini ise, ‘‘Eyalet hükümeti bu dönemde hiç olmadığı kadar kazanç elde edebilecekken, Vali Cuomo oluşan bu fırsatı geri tepti. Ve Vali Cuomo sözünde durmadığı için biz de kendisine destek olmayacağız.’’ sözleriyle açıkladı.

Demokrat Parti içinde 9 Eylül’de yapılacak olan ön seçimlerde Vali Cuomo, Fordham Üniversitesi öğretim üyesi Zephyr Teachout ile yarışacak. Teachout, Cuomo’nun aksine siyaset dünyasında tanınan bir isim değil. NY Times’ın Teachout’a neden destek vermediğine yapılan yorumlar arasında gazetenin öğretim üyesi hakkında bazı çekinceleri olduğu. Ancak siyasi uzmanlar NY Times’ın Cuomo hakkındaki olumsuz açıklamasının dahi ön seçimde Teachout’un şansını yükseltebileceği görüşünde.

NY Times, Yayın Kurulu makalesinde Vali Cuomo’nun yürütülen bir soruşturmadan ismini temizlemek için çaba gösterdiğini ileri sürdü. Gazete geçtiğimiz ay politik nedenlerden dolayı Cuomo’nun yakın olduğu bir ‘‘Moreland Komisyonu’’ hakkında Devlet Yolsuzlukla Mücadele Kurumu’nun soruşturma başlattığını yazmıştı.

NY Times, Cuomo’yu eşcinsel evliliğe karşı olmaması, eğitim bütçesinden kesintiler yapması ve seçim kampanyası finans gelirleri için yapılmak istenen reforma karşı gelmesi nedeniyle de eleştiriyordu.

Yapılan bir ankete göre New Yorkluların yüzde 48’i Cuomo’nun yolsuzluğa karıştığına inanıyor.

Demokrat Parti’de valilik için ön seçimi hangi aday kazanırsa kasım ayındaki ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Rob Astorino’ya karşı yarışacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.