NJ ve NY valileri Temsilciler Meclisi’ne ateş püskürdü

NJ ve NY valileri Temsilciler Meclisi’ne ateş püskürdü

Temsilciler Meclisi’ndeki yasa yapıcılar, bütçe oylaması nedeniyle yoğun geçen salı günü programlarını, Sandy kasırgası mağdurlarına 60.4 milyar dolarlık maddi yardımı öngören yasa teklifini oylamadan kapattı. Meclisin oylama yapmadan kapanmasına  New Jersey ve New York valileri büyük tepki gösterdi. NJ Valisi Chris Christie ve NY Valisi Andrew Cuomo yayınladıkları ortak basın mesajında Temsilciler Meclisi’nin ‘görevini yerine getirmede ihmalkar ve kusurlu olduğunu’ söyledi.

Valiler “Devam eden bu ihmalkarlık ve umursamazlık …. kabul edilemez.” diyerek Temsilciler Meclisi’ne tepkilerini gösterdi. Yaklaşık iki ay önce yaşanan Sandy kasırgası sonrasında NY ve NJ eyaletlerinde hala işsiz, evsiz ve ısıtmasız olarak yaşayan insanların varlığı yasanın ivediliğini gerektiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Barack Obama ise Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçileri konuyla ilgili aksiyona geçmeye davet etti. Başkan Obama yayınladığı açıklamada “Böyle bir trajedi ülkeyi vurduğunda Amerikalılar ihtiyacı olanlara yardım etmek için bir araya gelir. Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçileri aynı hassasiyeti gösterme konusunda aksiyona davet ediyorum. Cumhuriyetçiler bu önemli talebi oylamaya getirmeli ve gecikmeksizin Amerikalı yurttaşlarımız için meclisten geçirmeli.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.