New York Senato Lideri Skelos yolsuzluktan suçlu bulundu

New York Senato Lideri Skelos yolsuzluktan suçlu bulundu

Yolsuzlukla yargılanan New York Eyalet Senatosu Eski Çoğunluk Lideri Dean Skelos ve oğlu Adam Skelos suçlu bulundu. İki isim 130 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Muhaliflerini bastırmadaki kurnaz taktikleriyle bilinen ve halk tarafından “Acımaz Dean” olarak çağrılan Cumhuriyetçi Partili Dean Skelos, bu yıl yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmadan önce eyaletin en güçlü isimlerinden biriydi.

Hakkında geçen yılın Mayıs ayında Federal Araştırma Bürosu (FBI) tarafından tutuklama kararı çıkarılan Dean Skelos, bir süredir aralarında rüşvet, şantaj ve komplonun yer aldığı sekiz ayrı suçtan yargılanıyordu.

Skelos’un New York Senatosu’ndaki güçlü pozisyonunu yatırımcı ve teknoloji şirketlerine baskı yaparak kullandığı ve bu yolla yaklaşık 300 bin dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Skelos ve oğlu Manhattan Federal Mahkemesi’deki son duruşmada tüm maddelerden suçlu bulundu.

İlk defa 1984 yılında seçilerek eyalet senatörü olmayı başaran yılların politikacısı Skelos, 2008 yılında da Senato lideri olmuştu.

Skelos gibi New York eyalet eski Kongresi Meclis Başkanı Sheldon Silver da hakkında yolsuzluk iddiaları nedeniyle geçen ay suçlu bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.