New Jersey Valisi: Karantina altına alınan hemşire evine gönderildi

New Jersey Valisi: Karantina altına alınan hemşire evine gönderildi

New Jersey Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Ebola şüphesi nedeniyle geçtiğimiz cuma karantina altına alınan hemşirenin evine gönderildiği duyuruldu.

Batı Afrika ülkelerinden dönen ve muhtemel Ebola virüsü taşıma riski nedeniyle karantina altına alınan Kaci Hickox adlı hemşirenin artık evinde gözlem altında tutulacağı ifade edildi. New Jersey Valisi Chris Christie, attığı tweet ile Hickox’un Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasından sonra bugün salıverildiğini dile getirdi.

Hickox, karantina altına alınırken kendisine karşı yapılan ‘gayri insani’ işlemlerden dolayı valiliği dava edeceğini açıklamıştı. New Jersey eyaletinde Ebola korkusuyla karantinaya alınan ilk şüpheli olan Hickox Batı Afrika ülkelerinde Ebola hastalarının tedavisinde görev almıştı. Geçtiğimiz cuma günü New Jersey’e Newark Uluslararası havalimanından ABD’ye giriş yapan hemşire burada karantina altına alınmıştı. Hickox, karantina altına alınmasını dava edeceğini ve bu konuda kimsenin sorumluluk üstlenmediğini dile getirdi. Dallas Morning adlı bir gazeteye konuşan Hemşire Hickox, ‘‘Kimsenin sorumluluk aldığı yok, suçum ne, neyi yanlış yapmışım onu dahi bilmiyorum.’’ dedi.

Vali Christie’yi de CNN’e yaptığı açıklamalardan dolayı eleştiren Hickox, ‘‘Öncelikle, Vali bey doktor değil. İkincisi ise televizyona söylediklerini benim gözlerime bakarak asla söyleyemez.’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.