New Jersey Valisi Christie ile Huckabee ana tartışmada yok

New Jersey Valisi Christie ile Huckabee ana tartışmada yok

New Jersey Valisi Chris Christie ile Arkansa eyaleti eski valisi Mike Huckabee, önümüzdeki hafta yapılacak olan Cumhurietçi Partili başkan aday adaylarının katılacağı canlı tartışma programında yer almayacak.

Prime time da yapılacak olan canlı tartışma programını ortak düzenleyecek olan Fox Business ile Wall Street Journal gazetesi, Christie ile Huckabee’yi akşam üzeri yayınlanacak olan ve ikinci derece öneme sahip tartışma programına konuk alacak. Christie de Huckabee de ilk defa ana tartışma programında yer almayacak.

2016 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Huckabee ile Christie’nin ana tartışma programına katılmama nedenleri ise iki isminde son dört kamuoyu yoklamasına göre ortalama yüzde 2.5 ve üzerinde destek alamamaları neden oldu.

Christie ile Huckabee, Louisiana Valisi Bobby Jindal ile Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum ile aynı sahnede yer alacak.

TARTIŞMA PROGRAMINA BU DEFA 8 ADAY ADAYI KATILACAK

Ana tartışma programına ilk defa sekiz aday adayı katılacak. Bugüne kadar Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayları arasında yapılan tüm tartışma programlarında 10 aday katılıyordu.

Fox televizyonu tarafından yayınlanacak olan canlı tartışma programına başkan adaylarından Donald Trump, Ben Carson, Marco Rubio, Ted Cruz, Jeb Bush, Carly Fiorina, John Kasich ve Rand Paul yer alacak.

South Carolina Senatörü Lindsey Graham, New York eski valisi George Pataki ile Virginia eyaleti eski valisi Jim Gilmore ise her iki canlı tartışma programında yer alamayacak isimler. Bu başkan adaylarının her iki tartışma programında yer alamam nedenleri ise anketlerde neredeyse sıfıra yakın destek oranları.

10 Kasım akşamı yayınlanacak olan tartışma programı saat 21:00 de başlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.