New Jersey Valisi Christie, eski rakibine destek açıkladı

New Jersey Valisi Christie, eski rakibine destek açıkladı

New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin eski başkan aday adaylarından Chris Christie, başkanlık önseçiminde Donald Trump’a destek verdiğini açıkladı.

‘Süper Salı’ olarak adlandırılan ve 1 Mart’ta 15 eyalette birden yapılacak olan önseçimler öncesinde Christie’nin Trump’a destek açıklaması siyasi kulislerde sürpriz olarak yorumlandı.

Siyasi uzmanlar, Christie’nin destek açıklamasının Trump için sandıkta önemli bir etken olmayacağı görüşünde.    

New Hampshire eyaletinde 9 Şubat’ta yapılan önseçimden beklediği desteği bulamayan Christie, seçimden bir gün sonra başkan aday adaylığından çekildiğini açıklamıştı. Christie, Cumhuriyetçi Parti’de liberal kanattan biliniyor.

Basın toplantısı ile Trump’a desteğini açıklayan Christie, başkan aday adayının ABD’nin ihtiyaç duyduğu lider olduğunu savundu. Christie, Teksas’da düzenlediği basın toplantısında halktan Salı günü yapılacak olan önseçimde Trump’a oy vermelerini istedi. 

Christie’nin destek açıkladığı basın toplantısında yer alan Trump, “Uzun yıllardır kendisi benim arkadaşım ve çok başarılı bir Vali’’ diyerek teşekkür etti.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti’nin içinde devam eden önseçimler neticesinde her iki parti de başkan adayını belirleyecek. Ardından ise ABD 2016 başkanlık seçimleri 8 Kasım tarihinde yapılacak.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.