New Jersey Valisi Christie: Clinton seçim kampanyasını bitirmeli

New Jersey Valisi Christie: Clinton seçim kampanyasını bitirmeli

New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Chris Christie, Demokrat Parti’nin en güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasını sonlandırma çağrısında bulundu.

Clinton’ın teröre karşı lakayt kalmakla eleştiren Christie, Paris ve California’da yaşananlardan ders çıkarmamakla eleştirdi. Clinton’ın teröre karşı ciddiyetsizlikle suçlayan Christie, ‘‘Sen git Amerika Birleşik Devleti’nin nerede duracağını Paris’te anlat’’ dedi.

Kendisinin eski federal başsavcı olduğunu ve terörizmle nasıl mücadele edileceğini çok iyi bildiğini savunan Christie, “Ben bu konuda nasıl olduğumu kanıtlamış biriyim. Terörizmi durdurmak için PATRIOT Yasası’nı kullandım, yabancı istihbarat mahkemesinden (dinlemeler için NSA’in izin aldığı mahkeme) karar çıkardım. İstihbaratın ne demek olduğunu bilirim, araştırmanın nasıl yapılacağı ve teröristlerin de nasıl durdurulacağını iyi bilirim’’ diye konuştu.

Cumartesi günü Clinton’ın Demokrat Partili başkan adaylarının tartışma programında terör ile mücadele konusunda dile getirdiği sözleri eleştiren Christie, ekranda söylediklerini Paris’te yakınlarını kaybeden ailelerin gözlerine bakarak da söylemesini tavsiye etti. Christie, “Geçtiğimiz gün Hillary Clinton’ın söylediklerini duydunuz. Dedi ki, ‘IŞİD ile mücadelede nerede durulması gerekiyorsa orada duruyoruz’ dedi.  Benim kendisine tavsiyem, seçim kampanyasını sonlandırması sonra bir bilet alıp Paris’e gitmesi. Burada söylediğini orada yakınlarını kaybetmiş insanların gözlerinin içine ‘biz nerede durulması gerekiyorsa orada duruyoruz IŞİD’e karşı’ desin’’ diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.