New Jersey Eyalet Senatosu ‘Eşcinsel Evlilik Yasa Tasarısı’nı kabul etti!

New Jersey Eyalet Senatosu ‘Eşcinsel Evlilik Yasa Tasarısı’nı kabul etti!

New Jersey’nin demokratların çoğunlukta olduğu eyalet senatosu eşcinsel evliliğe izin verilmesi ile ilgili yasa tasarısını kabul etti. Ancak New Jersey bu iznin çıktığı 8. eyalet olamayacağa benziyor. Çünkü New Jersey Valisi Chris Christie daha önce yaptığı bir açıklamada böyle bir yasa tasarısının kendisine gelmesi halinde veto hakkını kullanacağını açıklamış yasanın geçmemesi için elinden geleni yapacağı konusunda söz vermişti.

Eyalet Meclisi’nin aynı cinsler arasında evliliğe izin veren yasa tasarısını geçtiğimiz perşembe günü onaylayıp ülkenin en önde gelen Cumhuriyetçilerinden bir tanesi olan Vali Chris Christie’ye göndermesi bekleniyordu. Christie’nin geçtiğimiz yıl içinde başkan adaylığı için ismi geçmiş kendisi bunun için erken olduğunu belirterek teklifleri reddetmişti. Valinin ismi şimdi de başkan yardımcılığı pozisyonu için konuşuluyor.

New Jersey Senatosu yasa tasarısını 24 oya karşılık 16 oyla geçirdi. 2 Cumhuriyetçi senatörün de yasanın geçmesi için olumlu yönde oy kullandığı konuşuluyor. Tasarının Vali Christie’nin vetosuna rağmen hayata geçirilebilmesi için senatonun üçte ikisinin oylarını alması gerekiyor. Politik analizler bu duruma imkansız nazarıyla bakıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.