Nevada’da Clinton kazandı

Nevada’da Clinton kazandı

Demokrat Parti başkan adaylığı için yarışan Hillary Clinton, rakibi Bernie Sanders’a Nevada önseçiminde galip geldi.

Parti için (caucus) yapılan önseçimin galibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton oldu. Clinton, toplam 7 bin 772 partili seçmen oyunun 4 bin 59’unu aldı. Bu sonuçla Clinton, oyların yüzde 52.2’sini elde etti.

Beklenenden daha başarılı bir seçim çalışması sürdüren Vermont Senatörü Bernie Sanders ise oyların 3 bin 707’ini kazanırken yüzde 47.7’de kaldı.

Bu sonuçla Clinton, New Hampshire eyaletinde yaşadığı hezimetin ardından Nevada’yı kazandı. Clinton daha önce Iowa’da kıl payı kazanırken New Hampshire da açık ara önseçimi kaybetmişti.

Demokrat Parti içindeki önseçimin bir sonraki durağı 23 Şubat’ta South Carolina eyaletinde yapılacak. Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den kimin başkan adayı olacağı 14 Haziran’da ülke genelinde önseçimlerin tamamlanması ile netlik kazanacak. 

Siyasi uzmanlar Nevada’da Clinton’ın kazanması, başkan aday adayı için çok kritik önem ifade ettiğini belirtirken, South Carolina için de eski Dışişleri Bakanı’nın favori olduğu yorumunda bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.