NATO eski komutanı Trump ile alay etti

NATO eski komutanı Trump ile alay etti

NATO eski komutanı emekli Amiral James Stavridis, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Dolan Trump’ın dünkü konuşmasıyla alay ederek ‘‘teröristvari konuştu’’ dedi.

Cumhuriyetçiler adına 8 Kasım’da Beyaz Saray için sandığa gidecek olan Donald Trump, dün Ohio eyaletinde yaptığı konuşmada Müslüman ABD’liler ile bu ülkeye gelecekler için ‘‘ideolojik tarama testi’’nden geçirilmelerini istemişti.

Trump’ın Soğuk Savaş yıllarından kalma bu teklifine NATO eski komutanı Stavridis’den sert yanıt geldi. Trump’ın sözlerinin uygunluğunu sorgulayan Stavridis, ‘‘Başkan adayı hem NATO’nun terör ile mücadelesini eleştiriyor hem de bu yapı üzerinden terörü uluslararası işbirliği ile sonlandıracağını söylüyor. Trump, NATO’yu sanırım sadık köpek sanıyor. NATO’nun kendisine göre öncelikleri var’’ dedi.

Trump’ın NATO’yu terör ile mücadele de eleştirip yeniden işbirliği içinde hareket etmesi yönündeki sözlerini alaya alan Stavridis, ‘‘Çok fena yeni bir terör ayrıştırma anlayışı’’ diyerek başkan adayının tutarsız olduğuna işaret etti.

NATO’nun terör ile mücadele için bir birimi bulunduğunu belirten Stavridis, Trump’ın dünkü konuşmasına atıfta bulunarak; ‘‘Konuşmasında eksik olan ne olmuştur biliyor musunuz; NATO ile devlet kurumlarının nasıl birlikte çalışacağı, istihbarat bilgilerini, siber ve özel veya resmi iletişimi stratejik olarak nasıl sağlayacağı. Ben konuşmada bir tek stratejik iletişim görebildim o da ‘Müslümanlardan nefret’, başka bir şey yok’’ diye sert çıkıştı.

MNBC televizyonuna konuşan NATO eski komutanı Trump’ın konuşmasını da alaya alarak, ‘‘teröristvari konuşuyor’’ dedi.

Stavridis, Demokrat Parti’nin başkan yardımcılığı için talepte bulunmuş ancak Hillary Clinton, bu pozisyon için Tim Kaine’yi seçmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.