Müslüman kadın Trump’ın mitinginden atıldı

Müslüman kadın Trump’ın mitinginden atıldı

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın South Carolina’daki mitingine katılan bir Müslüman kadın, Trump’ı sessizce protesto etmek isterken güvenlikler tarafından miting salonundan atıldı.

56 yaşındaki Rose Hamid üzerinde, “Selam, barış için geldim” yazan bir tişört giydi. Ayrıca Nazi Almanyası’nda Yahudilerin takması zorunlu olan sarı Davut Yıldızı’ndan takıp üzerine “Müslüman” yazan Rose miting alanından çıkartılırken Trump’ın destekçileri de onu ıslakladı ve başkan aday adayının adını bağırdı.

Bir uçuş firmasından görevli olan Hamid olaydan sonra CNN’in sorularını yanıtladı. Hamid salondan çıkarılırken bazı kişilerin kendisine, “Üzerinde bomba var mı?” şeklinde sorduğunu söyledi.

Hamid, “Bu protesto insanların başkalarını nasıl canavarlaştırıp, çirkinleştirdiğini gösterdi” dedi.

Rock Hill Polis Departmanı’ndan Binbaşı Steven Thompson, Hamid’in salondan çıkartılmasıyla ilgili olarak, “Kampanya müdürleri kim bir sorun yaratırsa salondan çıkarmamızı istedi” şeklinde bir açıklama yaparak, Hamid’in Trump’ın kampanya çalışanlarının talimatı neticesinde çıkarıldığını ifade etti.

Donald Trump Aralık ayında ABD’ye Müslümanların alınmaması yolunda bir açıklama yapmıştı.

müslüman

Görüntü CNN’den alınmıştır

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.