Müslüman askerin babasından Trump’a büyük ders

Müslüman askerin babasından Trump’a büyük ders

Dün gece biten Demokrat Parti Kurultayı’nda görev sırasında ölen ABD’li Müslüman bir askerin babasının konuşması gündeme damgasını vurdu.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump Iowa’da ABD’nin teröristlere waterboard olarak bilinen işkencenin uygulanmasına izin vermemesinden yakınırken, Demokratların kurultayının yapıldığı Philadelphia’dan beklemediği bir darbe aldı.

2004 yılında Irak’ta görev başında ölen ABD’li Müslüman asker Humayun Khan’ın babası Donald Trump’a hiç ABD Anayasası’nı okuyup okumadığını sordu.

Eşi ile birlikte kürsüye çıkan baba Khizr Khan, “Biz burada Yüzbaşı Khan’ın ebeveynleri ve ABD’ye sarsılmaz bağları olan Müslüman vatanseverler olarak bulunuyoruz” dedi.

Trump’ın bir zaman başkan olması halinde oğlunun asla ABD vatandaşı olamayacağını belirten Khan, “Donald Trump sürekli Müslümanlara iftira atıyor. Diğer azınlıklara, kadınlara, yargıçlara ve hatta kendi parti liderlerine küstahça davranıyor. Duvarlar örmekten ve bizi bu ülkeden uzaklaştırmaktan bahsediyor” ifadelerini kullandı.

“Donald Trump Amerikalıların gelecekleri için sana güvenmelerini istiyorsun” diyen Khan, “Şunu sormama izin ver: ABD Anayasası’nı hiç okudun mu? Sana memnuniyetle bendeki kopyasını verebilirim” diyerek cebinden ABD Anayasası’nın bir koyasını çıkardı. Khan sözlerini, “Bu dokümanda ‘eşitlik’ ve ‘kanun önünde eşit koruma’ kelimelerine bak diyerek sürdürdü.

Khan konuşmasının sonunda, “Hiç Arlington Mezarlığı’na gittin mi? Amerika’yı savunan cesur vatanseverlere bak, her ırktan, her cinsiyetten ve her dinden insanları göreceksin. Sen hiçbir fedakarlıkta bulunmadın ve kimseyi kaybetmedin” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.