Murdoch, sahibi olduğu TV ve gazetelerin aksine Romney’e karşı görünüyor

Murdoch, sahibi olduğu TV ve gazetelerin aksine Romney’e karşı görünüyor

Dünya genelinde sahibi olduğu medya kuruluşları ile bu alanda ‘‘İmparator’’ diye adlandırılan News Corp. şirketinin CEO Rupert Murdoch, attığı twitter da 6 Kasım’daki ABD başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney’in kazanmasının şüpheli olduğunu iler sürdü.

İngiltere’deki telekulak skandalının ardından Amerika’da da büyük prestij kaybı yaşayan Murdoch, pazar sabahı yazdığı tweet ile yine medyanın ilgi odağı oldu. Ünlü patron, ‘‘Geçen hafta Romney için, Obama’nın Chicago’daki profesyonel eski ekip arkadaşlarını yenebilemesinin şüpheli olduğu görüldü’’ ifadelerini kullandı.

Murdoch bir sonraki mesajında ise, ‘‘Azınlıklar ve Obama için ABD seçimleri güzel bir referandum olacak’’ ifadelerini kullandı.

Sahibi olduğu Fox News başta olmak üzere Wall Street Journal gazetesi Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney lehinde haberler yaparken Murdoch’un farklı bir yol izlemesi dikkat çekti. Murdoch, Romney alehtarı mesajlarını daha önce de sosyal medyada paylaşmıştı. Murdoch geçen hafta, ‘‘Romney herşeyi çok güvenle yapıyor sadece Latin Amerikalıları yakacak haberler dışında’’ demişti.

Murdoch’un sahibi olduğu basın kuruluşlarının aksine bir yol izleyip Romney alehtarı sözlerde bulunması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta muhafazakar bir radyo programına katılan Romney, Fox News’in seçim kampanyasına verdiği katkılar için, ‘‘iyi, tarafsız’’ ifadelerini kullanmıştı. Oysa herkesin gayet emin olduğu bir hakikat ise, Amerikan basının da Fox News Cumhuriyetçilerin yayın organı olduğudur.

Fox News’in Romney taraftarı olduğunu Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich de savunmuştu. Gingrich, ‘‘Fox News tamamen Romney için çalışıyor’’ diye eleştirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.