Muhafazakarlarda kamuoyu yoklamalarında hep o var

Muhafazakarlarda kamuoyu yoklamalarında hep o var

2016 başkanlık seçimleri çalışmalarına Cumhuriyetçi Parti’deki aday adaylığı enflasyonu son yılların en yüksek rakamına ulaşırken, sürprizlerle dolu gelişmeleri de beraberinde getiriyor.

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olanlar arasında siyasette son derece deneyimli isimler gibi bu işi ikinci bir meslek olarak tercih edenlerde var.

Bunların başında da ünlü işadamı ve TV programcısı Donlad Trump geliyor. Trump, birçoklarına göre siyasette gelip geçici bir isim ancak son kamuoyu yoklamaların hemen hepsinde en önde olan kişi.

Monmouth Üniversitesi dün kamuoyu ile paylaştığı son anket çalışmasında Trump’ın yüzde 26 oranında destek aldığını gösterdi.

Trump’ı diğer anketlerde de olduğu gibi Florida eski valisi Jeb Bush ile Wisconsin eyaleti Valisi Scott Walker’ın yüzde 12 ve yüzde 11 ile takip ettiği görüldü. Trump, Monmouth Üniversitesi ile birlikte NBC/The Wall Street Journal, Fox News, Bloomberg ile CBS/New York Times gazetelerin yaptığı anket sonuçlarının ortalamasına göre yüzde 23.2 kamuoyu desteğini aldığını gösteriyor.

Güvenirliği yüksek son beş kamuoyu yoklamaları Trump’ın en yakın rakibine yüzde 10’dan daha fazla fark attığını gösteriyor. Yine anketlerin ortalamasına göre Bush yüzde 12.8 ve Wisconsin Valisi’nin de yüzde 10.6 ile ilk üçte sıralanan isimler olduğu görüldü.

FOX NEWS’E ÇIKACAK İLK 10 İSİMDE ANKETLERE GÖRE ŞEKİLLENDİ

Fox News haber kanalı 2016 başkanlık seçimlerinin ilk televizyon canlı tartışma programına perşembe günü ev sahipliği yapacak. Fox News, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından son beş güvenilir anket sonuçlarının ortalamasına göre ilk 10 da yer alacak olan ismi konuk edeceğini duyurmuştu.

Perşembe günü Cleveland şehrinden yapılacak olan canlı tartışma programına Trump, Bush ve Walker dışında katılacak isimler de beş anketin ortalamasına göre şöyle; ünlü doktor Ben Carson (yüzde 6.6), eski Arkansas valisi Mike Huckabee (yüzde 6.6), Texas Senatörü Ted Cruz (yüzde 6.2), Florida Senatörü Marco Rubio (yüzde 5.2), Kentucky Senatörü Rand Paul (yüzde 4.8), New Jersey Valisi Chris Christie (yüzde  3.4), Ohio Valisi John Kasich (yüzde 2.8).

Canlı yayın tartışma progmaına katılamayacak muhtemel 7 aday adayı arasında Texas eski valisi Rick Perry, Louisiana Valisi  Bobby Jindal, South Carolina Senatörü Lindsey Graham,  Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum, HP teknoloji şirketinin eski CEO’su Carly Fiorina, New York eski valisi George Pataki ile Virginia eski valisi Jim (James Stuart) Gilmore.

Perşembe günü akşam 21:00 de başlayacak olan tartışma programı öncesinde ilk 10’a giremeyen 7 aday adayı içinde saat 17:00 de panel düzenlenecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.