Michigan’da Demokratlar Santorum’a oy vermiş

Michigan’da Demokratlar Santorum’a oy vermiş

Cumhuriyetçi Parti’den kasım ayında yapılacak olan Başkanlık seçimi için aday adayları arasındaki yarışta ilginç iddia. GOP’un en güçlü aday adayı olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney, son bir aydır en ciddi rakibi olarak palazlanan Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum’un arkasındaki gücün Demokrat Partililerin ‘‘pis bir oyunu’’ olduğunu ileri sürdü.
Michigan ve Arizona’daki önseçimleri dün zaferle tamamlayan ve her iki eyalette de kazanan Romney, Demokratların Santorum destek vererek kasım ayında Başkan Barack Obama’nın karşısında yer alabilmesi için desteklemesini ‘‘pis bir oyun’’ diye niteledi. Romney, Demokratların Michigan’da Santorum için sandığa gittiğini ileri sürdü.
Michigan’daki ön seçimlere her iki partiye kayıtlı seçmenlerde katılabiliyor. CBS Akşam Haberleri de ön seçimlerde bunun zaman zaman yaşandığına dikkat çekerek, ‘‘Bu durumda her iki partinin mensubu da Cumhuriyetçilerin yarışına katılabilmelerinin önünde bir engel yok’’ ifadelerini kullandı. Romney Santorum’a yüklenerek, ‘‘Demokratların oyuna bağlamış Michigan’da seçimi kazanmayı’’ diye eleştirdi. Romney rakibi için, ‘‘Santorum bu pis oyunun bir parçası olarak Demokratlara çağrıda bulunarak kendisi için Michigan’da destek istedi’’ eleştirisinde bulundu.
Cumhurşyetçileri Demokratların oyunu karşısında uyanık olmaya çağıran Romney, ‘‘Ön seçimimizi sabote etmeye çalışıyorlar. Barack Obama’nın karşısına çıkacak adayın kim olacağına Cumhuriyetçiler karar vermez ise kim verecek. Cumhuriyetçilerin sandığa gidip oyunu kullanmalarına ihtiyacımız var ve bu pis oyunu ancak bu şekilde bertaraf edebiliriz’’ dedi.
Öte yandan Michigan eyaletindeki Cumhuriyetçi Parti önseçiminde oy kullanan Demokratları Santorum da eleştirdi. Santorum, Cumhuriyetçilerin ön seçimi yarışında oy kullanmak isteyen Demokratların parti değiştirerek bunu yapmalarını istedi. CNN televizyonun iddiasına göre Santorum, Romney’in New Hampshire da kolayca kazanmasının arkasında Demokratların oylarının olduğunu ileri sürdü.
Bugün Cumhuriyetçi Parti’de Demokratların sahte oy tartışma konusu edilirken 2008 yılı seçimlerinde de aynı taktik ile Obama’nın rakibi olan Hillary Clinton’ın desteklemişlerdi. Cumhuriyetçi Partililer Obama’nın yolunu kesebilmek için Demokrat Parti içindeki yarışta Clinton lehine oy kullanmışlardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.