Michael Moore Trump’a karşı ‘HepimizMüslümanız’ kampanyası başlattı

Michael Moore Trump’a karşı ‘HepimizMüslümanız’ kampanyası başlattı

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan emlak milyarderi Donald Trump’ın özellikle Müslümanlara karşı söylediği sözlere bir tepki daha geldi.

Bu sefer çektiği belgeseller ile tanınan ünlü yönetmen Michael Moore Trump’ın sözlerine karşı tepkisini gösterdi.

“HepimizMüslümanız” (WeAreAllMuslim) yazılı bir pankart ile Trump Tower’ın girişinde bekleyen Moore, başkan adayına açık bir mektup yazdı. Polisler tarafından gözaltına alınan Moore öncesinde alaycı ama sert bir dille yazdığı mektubu da imzaladı.

Açık mektupta Moore Trump ile ilk olarak nerede karşılaştıklarını hatırlattı.

“Biliyorum inanılmaz iyi olan hafızan ikimizin ilk olarak Kasım 1998’de bir talk şovun konuk odasında tanıştığımızı söyleyecektir. İkimizde aynı programa konuktuk ve yapımcı yanıma gelerek senin benimle birlikte beklemekten ve programa çıkmaktan duyduğun endişeyi dile getirmişti.” denilen mektupta Moore sonrasında Trump ile tanışmasını ve onun kendisine, “Sadece beni bir şeylerin içine çekmeyeceğine, kavga çıkarmayacağına emin olmak istedim” deyişini hatırlattı.

Moore bugünlerde ise Trump’ın bir öcüden korktuğunu ve bunu Müslüman olarak adlandırdığını ifade etti.

“Aklındaki öcü bütün Müslümanlar. Sadece bir tane değil.BÜTÜN MÜSLÜMANLAR” diyen Moore, Trump’ın ve destekçilerinin bugünkü Amerikalılara benzemediğini söyledi.

“Biz sadece kızgın beyaz Amerikalılar değiliz. Sana saçını döndürecek bir istatistik, seçmenlerin yüzde 81’i gelecek başkanı seçecek. Belki kadın, renkli bir ırka ait ya da 18-35 yaşları arasında biri başka olacak yani senin dışında herhangi biri” diyerek mektubu sürdüren Moore Trump’ın ülkeye Müslümanların alınmasını engelleyelim teklifine de değinerek, “Ben ırklara, cinsiyetlere ve inanışlara bakmadan bütün insanlığın kardeş olduğu öğretilerek yetiştirildim. Hepimiz aynı tanrının çocuklarıyız (Doğanın da olabilir, sen neye inanıyorsan) insan ailesinin bir parçasıyız ve senin söyleyeceğin hiçbir şey bunu değiştirmez. Şayet Amerikan kurallarından hoşlanmıyorsan, kulelerinden birinde zamanın dışındaki bir odada otur ve söylediklerini düşün. Ta ki bizim korkuları olmayan, bu ülkeyi şefkatle ve güçle saracak bir başkan seçene kadar. Bir programda Michiganlı birinin yanına oturmaktan korkmayacak birin. Sen bu kadar sert değilsin Donny. Yıllar önce gerçek halini gördüğüm için çok mutluyum” dedi.

Moore mektubu, “Hepimiz Müslümanız, buna alış” diyerek imzaladı ve insanları da #WeAreAllMuslim yazdığı kampanyaya katılmaya çağırdı.

Write a comment

1 Comment

  1. Muharrem mike atmaca December 17, 15:51

    Michael Moore said wright
    We all members of one big family
    Some like yellow
    Some like red
    Some like green
    This shouldn’t put us a part
    God wants us bee United.
    God bless all good brother and sisters
    And thanks brother Michael we love you

Only registered users can comment.