Memleketi New York’ta Trump’ın işi çok zor

Memleketi New York’ta Trump’ın işi çok zor

ABD başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken New York eyaleti hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti’nin başkan adaylarının memleketi olması bakımından ayrı bir öneme sahip.

New York, 8 Kasım günü ister Demokrat ister Cumhuriyetçi başkan adayı galip gelsin her iki durumda da gelecek ABD başkanının memleketi olarak anılacak.

Amerika’nın seçim haritasında hemen her dönem ‘‘mavi’’ renk olan New York’ta bu başkanlık yarışında da bir değişiklik olması beklenmiyor. Yapılan son kamuoyu yoklamasına göre New York’ta Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump’ı 8 Kasım günü açık ara üstün geleceği görülüyor.

Doğma büyüme New Yorklu olan Trump’ın kendi memleketinde Clinton’a karşı galip gelmesi çok zor. ‘Siena Research Enstitüsü’ adlı kuruluş New York eyalet genelinde yaptığı araştırmaya göre Clinton, Trump’ın tam 30 puan önünde.

Ankette katılan deneklerin yüzde 57’si Clinton’a oy vereceğini belirtirken Trump’ı destekleyeceğini açıklayanların oranı yüzde 27’de kaldığı görüldü.

Yine aynı araştırmaya göre New Yorklu seçmenlerin yüzde 51’i Clinton’ın başkanlık için yeterli görürken yüzde 46’sı olumsuz görüşte. Bu durum Trump için olumlu yüzde 24 olumsuz ise yüzde 72 durumunda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.