Melania Trump’ın soru işaretleriyle dolu vatandaşlık hikayesi

Melania Trump’ın soru işaretleriyle dolu vatandaşlık hikayesi

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın eşi Melania’nın ABD vatandaşı olmasıyla alakalı pek çok soru hala yanıt bulamadı.

Melania Trump kendi hikayesini anlatırken 1996 yılında ABD’ye geldiğini, birkaç ayda bir Slovenya’ya gidip vizesini yenilettiğini, sonrasında “yeşil kart” (green card) başvurusu yaptığını ve 2001 yılında kabul edildiğini, 2006 yılında da vatandaş olduğunu ifade etti.

Trump’ın kampanyasına ait internet sitesinde de bu olay aynı şekilde anlatıldı. Ancak önceki gün ortaya çıkan, Melania Trump’ın ya da o zamanki adıyla Melania Knauss’un yarı çıplak fotoğrafları kafaları karıştırdı.

Bir moda dergisi için New York’ta çekilen fotoğrafların tarihinin 1995 olduğu pek çok kişi tarafından kabul edildi. Ancak kimse o dönemde mesleğinin başında olan Melania’nın ABD’de nasıl bulunduğunu açıklayamadı. Ne Melania ne de Trump kampanyası bu sorulara cevap vermedi.

Melania’nın o dönemde manken ajansı sahibi olan İtalyan iş adamı Paolo Zampolli sayesinde H-1 çalışma vizesi aldığı belirtilse de bu vizenin süresinin 3 yıllık olduğu, o sebepten her birkaç ayda bir yeni vize almaya gerek olmadığı ifade ediliyor. Pek çok medya kuruluşu Melania’nın ilk başta turist vizesi ile ABD’ye gelmiş olabileceğini söylese de, bu vize ile çalışma hakkının olmadığı biliniyor.

Ayrıca Melania’nın nasıl green card aldığı, kendisine kimin sponsor olduğu, sonradan vatandaşlığa geçiş süreciyle ilgili de pek çok yanıtsız sor mevcut. Fakat ne Melania ne de Trump’ın kampanyası bu soruları cevaplamıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.