Meclis, NSA’in telekulağının küçültülmesine onay verdi

Meclis, NSA’in telekulağının küçültülmesine onay verdi

Temsilciler Meclisi, dün 88’e kaşı 338 oy ile ABD Özgürlük Yasası’nı (USA Freedom Act) kabul etti. Yasa ile Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) telefon kayıtlarını saklama yetkisi elinden alındı.

NSA, bundan sonra milyonlarca Amerikan vatandaşının telefon kayıtlarını deployamayacak. Ancak kurum duruma göre telefon görüşmelerin kayıtlarını saklayabilecek.

Meclis tarafından kabul edilen yasa tasarısı Beyaz Saray tarafıdan desteklenirken Senato’da bu konuda muhalif tutum izliyor. Senato’nun Cumhuriyetçi Partili Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, bu sabah ‘Vatanseverlik ’ yasasını (Patriot Act) olduğu şekliyle uzatılması için genel kurula sunacağı belirtildi.

Bu ayın sonunda süresi dolacak olan ve ABD’de liberallerin sık sık eleştirdiği Vatanseverlik Yasası, güvenlik kurumlarına geniş yetkiler tanıyor.

Senato içinden bazı Cumhuriyetçi Partililer yasanın olduğu şekli ile süresinin uzatılmasına karşı. Bunlardan birisi de partisinden 2016 seçimlerinde başkan aday adayı olduğunu açıklayan Senatör Rand Paul.

Devletin küçültülmesi ve dünya genelinde Amerikan müdahaleci dış politikasının sonlanmasını savunan Paul, yasanın olduğu şekli ile uzatılmaması için gerekirse kürsü işgalinde bulunacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.