Meclis Başkanlığı seçim tarihi netleşti

Meclis Başkanlığı seçim tarihi netleşti

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner’in görevinden istifa açıklaması ile boşalacak olan makama Cumhuriyetçi Parti içinde başlayan seçim yarışında oy tarihi netleşti.

Boehner, yaptığı açıklamada Meclis Başkanlığı için seçim tarihinin 29 Ekim olacağını dile getirdi. Boehner ayrıca Meclis’te Cumhuriyetçi Parti içinde Perşembe günü yapılacağı açıklanan Çoğunluk Lideri koltuğu seçimin de ertelendiğini bildirdi.

Bugün Meclis’te bir araya gelen Cumhuriyetçi Parti yönetimi, Meclis başkanlığı için aday adaylarından birisine destek vermesi bekleniyor. Basına kapalı olan toplantı sonrasında belirlenecek aday ile Meclis’te muhafazakar partinin tek isimle seçime gitmesi sağlanacak.

Meclis Başkanlığı için Cumhuriyetçi Parti’nin California Milletvekili ve Çoğunluk Lideri olan Kevin McCarthy favori gösteriliyor.

Muhafazakar partinin Meclis’te yapacağ toplantıda da McCarthy’e destek açıklaması yapabileceği de yapılan yorumlar arasında. Ancak toplantıdan tek bir isim üzerine Cumhuriyetçilerin anlaşamama ihtimalinin de bulunduğu yapılan yorumlar arasında.

McCarthy’e Meclis Başkanlığı seçimlerinde parti içinden iki rakip daha bulunuyor. Bunlardan birisi Utah eyaleti Milletvekili  Jason Chaffetz ile Florida Milletvekili Daniel Webster.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.