Meclis Başkanı’ndan Trump resti

Meclis Başkanı’ndan Trump resti

Cumhuriyetçi Parti’de Donald Trump depremi durmuyor. Muhafazakar Parti’nin Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Trump’ın Ulusal Cumhuriyetçi Kurultay’dan (RNC) istifasını istemesi ve RNC’in bunu kabul etmesi durumunda başkanlıktan ayrılabileceğini söyledi.

Milwaukee Journal Sentinel adlı yerel basına konuşan Ryan, Donald Trump’ı “asla desteklemem” demekten kaçındı. Ryan, partisinin başkan adayı olacak birisini iyi tanıması gerektiğini belirterek, Trump ile önümüzdeki Perşembe günü yapacağı ikili görüşme öncesinde pazarlığa açık kapı araladı.

Ryan, geçen hafta Trump’ı desteklemeye hazır olmadığını açıklamış ve partisinin muhtemel başkan adayından duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirmişti.

Ryan gibi Trump’a destek vermeyeceğini eski başkan aday adaylarından Jeb Bush ile South Carolina Senatörü Lindsey Graham de ifade etmişti. ABD eski başkanlarından George H.W. Bush (baba Bush) ile George W. Bush da Temmuz ayında yapılacak olan Cumhuriyetçi Parti’nin kurultayına katılmayacaklarını açıklamıştı.

Yine muhafazakar partinin 2008 ile 2012 yıllarında başkan adayları olan Senatör John McCain ile Mitt Romney de kurultaya katılmayacaklarını bildirmişti.

Partide giderek artan Trump çatlağına karşı RNC, Ryan ile New Yorklu milyarderin Perşembe günü başbaşa görüşmelerini önerdi. Bu öneriyi her iki isimde kabul etti.  

Görüşme öncesi Wisconsin yerel basınına konuşan Ryan, Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’nin ilkelerine uygun siyaset yapmasını istediğini vurguladı. Ryan, “Hiç bir zaman asla desteklemem demedim. Benim dikkat çektiğim nokta, kendisini daha yakından ve iyi tanımak istediğimdi. Ama henüz tanımıyoruz” dedi.

Alaska eski valisi ve 2008 Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin’in kendisinin “başkanlık emelleri var” eleştirisini de isim vermeden cevaplayan Ryan, “2020 yılındaki başkanlık seçimi için hedefim olsaydı Meclis Başkanı olmazdım. Eğer gerçekten başkanlıkta gözüm olsaydı, 2012 ve 2016 yılları için yarışırdım. Ve bu yıllarda yarışmak da benim için ciddi bir atlama taşı olurdu. Böyle bir amacımın olmadığını beni tanıyanlar bilir” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.