Meclis Başkanı yolsuzluktan tutuklandı

Meclis Başkanı yolsuzluktan tutuklandı

New York eyalet Kongresi Meclis Başkanı, yolsuzluk ve dolandırıcılık gibi suçlamalar nedeniyle tutuklandı.

Dün sabah tutuklanarak hapse atılan Demokrat Partili Meclis Başkanı Sheldon Silver hakkında milyonlarca dolarlık yolsuzluk ve dolandırıcılık gibi beş farklı suçlama bulunyor. Federal Soruşturma Ofisi (FBI) tarafından yapılan soruşturma sonunda Meclis Başkanı’nın milyonlarca doları usulsüz şekilde kendi hesabına aktardığının tespit edildiği kaydedildi.

Kongre’de son yirmi yılın en güçlü siyasi aktörü olarak tanınan Sheldon Silver dolandırıcılık, yolsuzluk, görevini ve makamını kötüye kullanma, rüşvet almakla suçlanıyor.

New York Timse gazetesi Meclis Başkanı’nı istifaya çağırırdı. Silver, hakkındaki suçlamalardan birisinden dahi mahkumiyet alması durumunda makamını kaybedecek. 70 yaşında olan Silver için savcılık 20 yıl hapis talebinde bulundu. Soruşturmayı sürdüren savcılık makamı Silver’ın 2002 yılından bu zamana kadar çalıştığı iki hukuk firması aracılığı ile 4 milyon dolar tutarında yolsuzluk yapmakla suçluyor.

Soruşturmayı yürüten Savcı Preet Bharara, düzenlediği basın toplantısı ile Silver hakkındaki suçlamalara açıklık getirdi. Bharara, Silver’ın makamını kullanarak ortak çalıştığı firmaların haksız kazanç sağlamalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Silver’ın avukatı müvekkili hakkında ileri sürülen suçlamaları reddetti.

New York eyaleti politikacıların karıştığı yolsuzluk olaylarına yabancı değil. 2000 yılından bu zamana kadar 30 politikacı yolsuzluk ya da etik olmayan suçlamalar nedeniyle mahkemeye çıkarıldı. Yakın tarihte ise South (Güney) Carolina ile Rhode Island Eyalet Meclis başkanları haklarında ileri sürülen yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevlerinden istifa etmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.