Meclis Başkanı, Clinton’ın e-postasına yeni soruşturma açma yolunda

Meclis Başkanı, Clinton’ın e-postasına yeni soruşturma açma yolunda

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner, dışişleri eski bakanı Hillary Clinton’ın e-posta konusunda bu hafta yeni soruşturma açılacağını açıkladı.

Bakanlığı süresince resmi e-posta hesabı yerine şahsına ait özel e-posta adresini kullanan Clinton, bir dönemdir ABD siyasetinin gündeminde tartışmalara neden oluyordu. Clinton’ın 2016 yılında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

ABC televizyon kanalında pazar günü yayınlanan “This Week” adlı haber programı Cumhuriyetçi Boehner’ın bu hafta Clinton’ın e-posta olayı ile ilgili yeni bir soruşturma açacağını dile getirdi.

Clinton, geçtiğimiz salı günü Birleşmiş Milletler’de (BM) gazetecilerin konu ile ilgili sorularına yanıt vermiş ve bakanlığı döneminde ‘iki cep telefonu bulundurmasını hata olarak’ değerlendirmişti. Görevi süresince 62 bin 320 e-posta aldığı ya da gönderdiğini belirten Clinton’ın yardımcıları da bunlardan 30 bin 490’unu Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiği geriye kalan 31 bin 830’unun ise şahsına ait mesajlar olduğunu bildirmişti.

Cumhuriyetçi Partili Milletvekili Trey Gowdy, bu ay içinde Hillary Clinton’ın Meclis’te Bingazi olayı ve e-posta olayları ile ilgili özel komiteye ifade vermesi gerektiğini savundu.

“Fox News Sunday” haber programına konuşan Gowdy, Bingazi olayı ile ilgili o dönem yazışmaları hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın 2014 Ağustos ayına kadar Clinton’dan 8 e-posta aldığını ancak geçtiğimiz ay aynı konu ile ilgili 300 yaşımanın bakanlığa ulaştırıldığına dikkat çekti. Godwy, “Peki bu yazışmaların kişisel ya da resmi olduğuna kim karar verecek? Binlerce e-posta özel ve resmi olanla karışmış durumda. Ben Clinton’ın avukatlarına nasıl güveneyim, halkın yaşananları ayrıntılarına kadar bilmeye hakkı var’’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.