Meclis Başkanı Boehner: Göçmenlik Reformu seneye yasalaşır

Meclis Başkanı Boehner: Göçmenlik Reformu seneye yasalaşır

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, mecliste bekletilen Göçmenlik Reformu Tasarısı’nın önümüzdeki yıl yasalaşabileceğini söyledi. Boehner, Beyaz Saray’ın yetkilerini aşarak mevcut sınır dışı politikatsını değiştirmeye çalışması halinde ise reformun rafa kalkacağını söyleyerek başkan Obama’yı uyardı.

Obama’ya temmuz ayında göçmenlik reformunun Meclis’te tartışılması gerektiğini söylediğini belirten Boehner, “Kaçak göçmenler sınırlarımızdan içeri adeta sel gibi giriyor. Buradan açıklamak isterim ki, Meclis bu reformu önümüzdeki yıl geçirecektir” dedi.

Bir radyo programına konuşan Boehner’in açıklamasına uzmanlar temkinli yaklaştı. Zira Boehner, 2012 yılında yapılan başkanlık seçimlerinden hemen sonra da göçmenlik reformunun Meclis’ten geçirileceği sözünü vermişti. Boehner, pakedin Senato’dan geçip 2013 yılının haziran ayında Meclis’e gelmesi üzerine ise konuyu meclis gündemine almayacağını açıklamıştı.

Meclis Başkanı, geçtiğimiz nisan ayında da kaçakların sınır dışı edilme prosürünün değiştirilmesi durumunda reform pakedinin ‘Asla meclisten geçmeyeceği’ni söyleyerek Başkan Obama’ya rest çekmişti. Boehner, bu açıklamasından bir hafta sonra ise, Başkan Obama’nın uygulamaları yüzünden göçmenlik reform pakedinin yasalaşma şansını bitirdiğini ileri sürmüştü.

Uzmanlar, Cumhuriyetçi meclis başkanını, göçmenlik reformunu Obama’ya karşı siyasi bir koz olarak kullanmakla eleştiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.