McCain: Trump yeniden seçilmemi riske ediyor

McCain: Trump yeniden seçilmemi riske ediyor

Cumhuriyetçi Parti’nin en kıdemli ve en tanınmış senatörlerinde olan John McCain, Donald Trump’ın partisinin başkan adayı olmasının yeniden seçilmesini riske ettiğini söyledi.

Arizona eyaletinin federal Senatörü olan McCain, seçim bölgesinde oy kullananların yüzde 30’unun Latin Amerika kökenli olduğunu dile getirdi. McCain, Trump’ın özellikle Meksikalıları aşağılayan sözleri ve anti-göçmen ifadeleri nedeni ile Kasım ayındaki seçimlerde yeniden seçilebilme şansının riske girdiğini söyledi.

“Arizona’da seçmenlerin yüzde 30’u Hispanik kökenli. Eğer Trump, başkan adaylığı biletini alırsa tartışmasız bu seçim benim siyasi hayatıma malolabilir” diyen McCain, Latin Amerikalıların Trump’tan hoşnut olmadığını ifade etti.  

McCain, “Eyaletimizdeki (Arizona) Latin Amerikan basınına bakacak ya da dinleyecek olursanız ne kadar anti-Trump’cı olduklarını görürsünüz. Ben 30 yıllık siyasi hayatımda Hispaniklerin bu kadar canlı ve bu kadar kızgın olduğunu görmedim” dedi.

Trump, geçen yıl Meksikalıları, “Hırsız, uyuşturucu tacirleri ve sabıkalı” diye aşağılamıştı. Trump, Meksikalıları aşağılamakla kalmamış iki ülke sınırına duvar inşa etme sözü de vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.