McCain: Güvenli bölgeyi üç yıldan bu yana savunuyorduk

McCain: Güvenli bölgeyi üç yıldan bu yana savunuyorduk

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Suriye’de kurulacak bir güvenli bölgenin üç yıldan bu yana savunduğunu dile getirdi. McCain Türkiye’nin askeri üslerini kullanıma açmasının ise olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Söz konusu gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yapan McCain, “ABD savaş uçaklarının Türk üslerini kullanabilmesi karşılık verme zamanını olumlu etkileyecek ve Suriye’de istihbarat toplama imkanını yükseltecek” ifadelerini kullandı.

Suriye’de güvenli bölge kurulacak olmasını olumlu bulan McCain, Suriyeli muhaliflerin, Kürtlerin de aralarında olduğu etnik ve dini azınlıkların korunacağı insani bir bölgenin kurulmasını Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile üç yıldan beri savunduklarına dikkat çekti.

KÜRT KÖYLERİNİN BOMBALANMASI KAYGI VERİCİ

McCain, Suriye’deki Kürt köylerinin bombalandığı yönündeki haberlerin kaygı verici olduğunu dile getirdi. Türkiye ve ABD’nin IŞİD’e karşı işbirliğini geliştirmesinin önemine vurgu yapan McCain, “Bu karşılıklı çabalar Kürtlerin de aralarında yer aldığı yerel güçlerin katkılarıyla çok etkili olacaktır” dedi.

Açıklamasının sonunda Obama yönetiminin Suriye politikasını eleştiren McCain, Suriye ve Irak meselelerinde etkisiz bir politika izlendiğini bunun da bölgede kargaşa ve şiddetin yayılmasına neden olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetçi Parti’nin önemli isimlerinden biri olan McCain, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’nın rakibi olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.