Marco Rubio, New Hampshire’da Trump’ı geçecek mi?

Marco Rubio, New Hampshire’da Trump’ı geçecek mi?

Iowa önseçimlerinde beklentilerin üzerinde başarı elde eden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio’nun New Hampshire’da ne yapacağı merak ediliyor.

Iowa önseçimlerinde yüzde 16 oranında oy alacağı ön görülen Rubio, sandıklardan yüzde 23’ün üzerinde oy toplamıştı.

New Hampshire eyaletinde yapılan anketlerde Rubio yükselişini sürdürüyor. Florida Senatörü son kamuoyu yoklamalarına göre başkan adaylığı yarışındaki rakiplerinden olan Teksas Senatörü Ted Cruz’u geride bırakmış görünüyor. Ancak Rubio’nun hala başkan aday adayı Donald Trump ile arasında ciddi oy farkı bulunduğu görülüyor.

Boston Globe ile Suffolk Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı ankete göre New Hampshire eyaletinde önseçimi Trump’ın rahat kazanacağı düşünülüyor. Ankete göre Trump’ın oylarında önceki aylara oranla düşüş var ancak yine de en yakın rakibinden yüzde 10 fazla desteğe sahip. Ankette Trump yüzde 29, Rubio ise yüzde 19 oranında oy alacağı öngörülüyor.

Iowa önseçimlerinin ardından Rubio’nun oylarında ciddi yükseliş olduğunu Perşembe günü açıklanan CNN/WMUR anketi ile NBC/WSJ/Marist anketleri de göstermişti. Bu anketlerde de Rubio’nun oyunun yüzde 6 ila 7 oranından arttığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında New Hampshire eyaletinden alınacak sonuçlar Iowa gibi bazı başkan aday adaylarının yarıştan kopmasına yol açabileceği tahmin ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.