Marco Rubio: Eğer başkan olursam disko müziğini yasaklayacağım

Marco Rubio: Eğer başkan olursam disko müziğini yasaklayacağım

Cumhuriyetçi Parti’nin genç başkan aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio, başkan seçilmesi durumunda disko müziğini yasaklayacağı şakası yaptı.

Önceki gün ABC News televizyonunda yayınlanan canlı yayında kötü bir performans sergileyen Rubio, New Hampshire da yarın yapılacak önseçim için çalışmalarını sürdürdü.

New Hampshire eyaletinin Manchester şehrinde seçmenler ile buluştuğu toplantıda Rubio, ülkenin dünyanın süper gücü olabilmek için çok ciddi sınavlardan geçtiğini söyledi. ABD’nin geçtiği sınavları iç savaş, ardından Birinci Dünya Savaşı sonrasında Büyük  Buhran, II. Dünya Savaşı, Vietnam Savaşı, sivil haklar mücadelesi diye anlatan Rubio, ‘‘1960-70’lerde halk bölündü, bir de o dönem disko müziği çıktı. Eğer başkan olursam disko müziğini yasaklayacağım…’’ dedi ve başkan aday adayının şakası salonda gülüşmelere neden oldu.

Rubio, ‘‘Her dönemin ve her kuşağın aşması gereken sorunlar oldu. Bu dönemde bizim sorunumuzu bana vereceğiniz destek ile aşacağız’’ şeklinde konuştu.  

Pazar akşam üzeri seçmenler ile buluşan Rubio, destekçilerinden önseçim içim son iki günde daha fazla çalışmalarını istedi. Rubio, halkı ayrıştıran değil birleştiren bir başkana ihtiyaç duyulduğunu da söyledi.

Rubio’nun  konuşma yaptığı salonunun dışında küçük bir grup da Senatörü protesto etti. Grup, ABD Anayasası’nın bireylere tanıdığı hakları Cumhuriyetçi Partilerin ve Rubio’nun ihlal etmeye çalıştığını söyledi. Grup, insanların mahkemeye çıkarılmadan Guantanamo’ya hapse gönderildiğini belirterek, ‘‘Bunlar Amerika’ya Amerika yapan değerler değil’’ dedi.  

IMG_2075TRUMP, ABD’NİN UTANÇ KAYNAĞI

Marco Rubio’yu dinlemeye gelenlerden birisi de emekli detektif Howard Wooldridge oldu. Wooldridge, Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayları içinde Kentucky Senatörü Rand Paul’u desteklediği ancak kendisinin yarıştan çekilmesinden dolayı da henüz bir aday konusunda  karar veremediğini söyledi.

Ülkenin en büyük sorununun IŞİD ya da ‘‘Obamacare’’ (Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Reformu) olmadığını belirten Wooldridge, ABD için en büyük tehdidin 19 trilyon dolara ulaşan borç yükü olduğunu savundu. ‘‘Yunanistan gibi oluruz, hani size komşu ülke varya onun gibi bir gecede iflas edebiliriz. 19 trilyon ülke borç çok korkunç’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’a ağır şekilde eleştiren emekli dedektif Wooldridge, ‘‘Çok çirkin bir politika izliyor’’ dedi.

Patrick NumanTrump’ın televizyonlar için çok iyi bir şovcu olduğunu belirten Wooldridge, ‘‘Ama lider birisi değil. Kötü bir mukayese gücü var. Sadece insanlara nasıl hakaret edilebileceğini çok iyi biliyor. İnsanları kutuplaştırıyor. Amerikalıların ne olduğuna dair kötü bir örnek. Biz ona çirkin Amerikalı diyoruz. Çenesi düşük, cüzdanı kabarık, büyük pozlar veriyor’’ diye konuştu.

GERÇEK DÜŞÜNCELERİMİ SÖYLEYEMEM

 

Marco Rubio’nun konuşmasını dinlemeye gelenler arasında Demokrat Partili Bernie Sanders taraftarı olan Patrick Numan, ‘‘Gelme nedenim, muhafazakarların ne düşündüğü merak ettiğimden’’ dedi.

Donald Trump hakkında ağır sözler sarf eden Numan, ‘‘Trump hakkında ne düşündüklerimi Türk televizyon ya da radyolarına söyleyemem. Çok kötü birisi, Amerikalıları genelde temsil etmiyor. Utanç verici birisi. Umarım kaybeder. Yarın da önseçimi kaybeder umarım’’ dedi.

Numan, başkanlık yarışının Hillary Clinton ile Jeb Bush arasında geçeceğini tahmin ettiğini dile getirdi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.