Louisiana Valisi de başkan aday adayı oldu

Louisiana Valisi de başkan aday adayı oldu

Cumhuriyetçi Parti’den bir başkan aday adayı daha çıktı. Louisiana eyaleti valisi Bobby Jindal, Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

2013 yılında mensubu olduğu parti için “salakça hareket etmekten vazgeçmeli” diye çıkışı ile tanınan Jindal, şimdi “aptal” diye eleştirdiği partisinin başkan adayı olmak istediğini dile getirdi.

Jindal’in mevcut Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları içinde ulusal genelde destek yüzdesi yalnızca 1 olarak anketlerde yer alıyor.

Jindal, Başkan Barack Obama’nın 2008 yılında yaptığı gibi geriden gelip zafer çizgisine ilk ulaşan mı yoksa yarışı erken terkedenlerden mi olacağını zaman gösterecek. Ancak Jindal, valilik makamında Louisiana eyaletinde eğitim ve Medicaid (sağlık sigortası olmayan dar gelirlilere devletin sağladığı sağlık imkanı) alanında bazı önemli yapılanmalara gitmiş ve başarılı da olmuştu.

Bu yılın başlarında Avrupa’ya düzenlediği gezi programında Jindal, Müslümanların kendilerinin şeriat hükümlerine göre yargılanmalarını istemelerini desteklediğini açıkladığından dolayı birçok kişinin tepkisini çekmişti.

Kimi siyasi uzmanlar Jindal’ın Beyaz Saray’da çok iyi bir ikinci adam olacağı fikrini savunurken kimileri de Amerikan rüyası için Louisiana Valisi yerine Florida Senatörü Marco Rubio’nun daha iyi örnek olacağı görüşünde.

Hemen hemen tüm siyasi uzmanlar Jindal’in akıllı bir siyasetçi olduğu konusunda hem fikir ancak aynı uzmanlar Louisiana Valisi için başkan olacak karizmasının olmadığı görüşünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.