Liberteryen Partisi başkan adayını resmen açıkladı

Liberteryen Partisi başkan adayını resmen açıkladı

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti dışında 8 Kasım başkanlık seçimleri için bir çok sayıda siyasi partinin başkan adayı da sandıkta yarışacak. Diğer partiler arasında yer alan Liberteryen Partisi dün başkan adayını resmen açıkladı.

Liberteryen Partisi, Pazar günü yaptığı kurultayında 8 Kasım’da parti adına sandığa  başkan adayı olarak New Mexico eski valisi Gary Johnson’un olacağını açıkladı. Johnson başkan yardımcısı olarak da kendisine Massachusetts eski valisi William Weld’i seçti.

Hem Johnson hem de başkan yardımcısı adayı Weld iki eski Cumhuriyetçi Partili vali.

Başkan adaylığı resmen açıklanan Johnson, Liberteryen Parti’nin ülkenin merkez partilerinden birisi haline dönüştüğünü ileri sürdü.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Partiye olan güvenin halk tabanında giderek azaldığını savunan Johnson, Donald Trump ile Hillary Clinton’ın en son güvenilecek insanlar olduğunu dile getirdi. Johnson, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanmasına kesin gözü ile bakılan Trump’ı göçmen politikası nedeni ile ‘‘tam bir ırkçı’’ diye eleştirdi.

Trump ise New York Times gazetesine verdiği mülakatta Johnson’ın için, ‘‘Onun alkolik olduğu konusunda konuşmak istemiyorum’’ demişti.

2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde de Liberteryenlerin başkan adayı seçilen Johnson, oy yıl ancak yüzde 1 oranında oy alabilmişti.

Geçen haftalarda yapılan ankete göre Johnson, 8 Kasım seçimlerinde Clinton ile Trump’a karşı yüzde 10 oranında destek aldığı belirlenmişti. Johnson ve Liberteryen Partisi özellikle gençler arasında popüler durumda.

Yine geçen haftalarda yapılan kamuoyu yoklamasında halkın yüzde 44’ü Clinton ile Trump’a karşı üçüncü bir partinin yarışmasını desteklediğini göstermişti.

Liberteryenlerin 8 Kasım günü seçim sürpriz yapması beklenmiyor ancak Cumhuriyetçilerde oyların bölünmesine imza atabilir mi bu herkesin cevabını aradığı sual.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.