Kürtaja karşı çıkan vekile kendi partisi bile destek çık(a)madı

Kürtaja karşı çıkan vekile kendi partisi bile destek çık(a)madı

Kürtaj konusunda yaptığı açıklama ile liberallerin ve Demokratların şiddetli tepkisi ile karşılaşan Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki vekili Todd Akin, tüm baskılara rağmen senatörlük adaylığından vazgeçmeyeceğini söyledi.


Geçen Pazar yaptığı açıklamada tecavüz sonunda hamile kalsa bile bir kadının kürtaj olmayıp doğumu yapması gerektiğini savunan Akin’a mensubu olduğu partiden dahi tepkiler geldi. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Akin’in senatörlük yarışından çekilmesinin partinin yararına olacağını söyledi. Romney, ‘‘Todd Akin’ın sözleri saldırgan ve yanlış, kendisi bunu çok ciddiye alıp ülkemiz için en iyi olanı yapmalı’’ dedi.

Missouri’de Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı olarak kasım ayındaki seçimlere katılacağını belirten Akin’a ilk destek Amerikan siyasettin son 10 yıldır etkisi oldukça artan Evancelik mezhebinden geldi. Evanceliklerin liderleri Akin’a kürtaj ile yaptığı açıklamadan dolayı memnuniyetlerini bildirirken yarışta da kendisine destek sözü verdi.

Romney ve diğer Cumhuriyetçilerin Akin’dan özür açıklaması beklerken Vekil bu isteğe kızgın bir şekilde karşılık verdi. Akin, özür dileyeceği bir yanlış yapmadığını dile getirdi. Cumhıuriyetçi Parti’nin 2008 başkanlık seçimlerinde başkan aday adayı olan Mike Huckabee’nin radyo programına katılan Akin, ‘‘Bir gün bir cümle içinde bir kelime yanlış söyledim. Ama ben asla ahlak ve etik anlayışımıza ters hiçbir şey ifade etmedim’’ dedi.

Pazar günü St. Louis de yayın yapan bir tv kanalında konuşan Akin”Bana göre; doktorlardan anladığıma göre, tecavüzde hamilelik oldukça nadir. Meşru bir tecavüzse kadının vücudu herşeyi kapatma yeteneğine sahip. Ama diyelim ki bu olmadı bunun bir cezası olmalı. Bu ceza çocuğa değil tecavüzcüye verilmeli” demişti.

Başkanı Barack Obama, Akin’e “Tecavüz, tecavüzdür” diyerek yanıt vermiş, bazı Cumhuriyetçi Parti üyeleri Todd Akin’ın adaylıktan vazgeçmesini istemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.