Köprü skandalında valiyi soruşturma değil, NBC aklamış

Köprü skandalında valiyi soruşturma değil, NBC aklamış

Hafta içinde New Jersey Valisi Chris Christie’nin köprü kapatma skandalı ile bir bağlantısı olmadığı yönünde haber yapan NBC’in haberinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

NBC akşam haberleri ana suncusu Brian Williams’ın sunduğu haber programında, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen George Washington Köprüsü’nün kapatılması soruşturmasında New Jersey Valisi ile ilgili bir bağlantı bulamadığını dile getirmişti. Ancak yılların tecrübesi olan Williams’ın sunduğu haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. Soruşturmayı sürdüren federal yetkililer yaptığıkları basın açıklaması ile soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve Vali ile ilgili henüz kesin bir durumun da saptanmadığı dile getirdi.

Soruşturmayı sürdüren Adalet Bakanlığı’nın New Jersey eyalet yetkilisi Paul Fishman, Asbury Park Press adlı gazeteye verdiği demeçte, NBC’yi doğru olmayan haberini düzeltmesi için aradığını ifade etti. Fishman, Williams’ın iddia ettiği gibi soruşturmanın tamamlanmadığını, ancak şimdiye kadar da Vali ile köprü kapama skandalı arasında bir bağlantının saptanamadığını dile getirdi.

NBC, dün akşam haberlerinde yayınladığı köprü skandalı haberinin hatalı olduğunu kabul etti. Kurum, henüz tamamlanmamış bir soruşturmanın neticelenmiş gibi verilmesini ‘metne dayalı olmayan bir yorum hatası’ olarak açıkladı.

Geçtiğimiz salı günü akşam haberleri programında Williams, ‘‘Federal soruşturma sonunda Vali Chris Christie’nin Köprü skandalıyla ile bir bilgisi olmadığını belirledi.’’ demişti.

Geçen yıl New Jersey Valiliği tarafından ülkenin en yoğun trafiğinin yaşandığı George Washington Köprüsü’nün iki şeridini keyfi olarak kapattığı ortaya çıkmıştı. Skandalın patlak vermesi üzerine valilikte görevli dört üst düzey yönetici istifa etmiş, Christie ise halktan özür dilemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.