Kongre üyesi Lieu’dan FBI’ya: Apple’a yapılan saldırıyı sona erdirin

Kongre üyesi Lieu’dan FBI’ya: Apple’a yapılan saldırıyı sona erdirin

ABD Kongre üyesi Ted Lieu, FBI’nın Apple üzerinde kurduğu ‘legal saldırıyı’ sona erdirmesini istedi.

FBI, San Bernardino saldırganlarından Syed Farook’a ait olan iPhone’un bilgilerine ulaşmak için Apple’dan kendilerine bir ‘arka kapı açmasını’ istemiş, şirketin bunun reddetmesi ABD’de büyük tartışmalara neden olmuştu.  

Apple ile FBI arasında devam eden ‘gizlilik’ tartışmasına Kongre üyesi de müdahil oldu. California Milletvekili Lieu yaptığı açıklamada “Gerekli olan politika tartışmalarına dava açarak engellemek yerine, hepimiz derin nefes alıp birbirimizle konuşmalıyız” dedi. Lieu yaptığı yazılı açıklamada, “Derin olaylar hakkında ne devlet tarafından, ne bir şirket ne de FBI tarafından karar verilmemeli. Bırakın seçilmiş insanlar ve Amerikan halkı bunu tartışsın ve çözüme kavuştursun. Seçilmemiş hakimin 87 yıl önce daha Graham Bell’in telefonu bulmadan önce kabul edilmiş bir yasayı yorumlamasıyla çözülmesin” ifadelerine yer verdi.

Kongre üyesi, FBI’nın böyle bir delili almaya yasal bir yetkisi olmadığını savundu. FBI tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada, Apple’ın belirtiği gibi her şeyi ele geçirebilecekleri “bir arka kapı” istemediklerini ifade etmişti. FBI, taleplerinin saldırıya katılan bir kişi ile ilgili olduğunu ve bunun genel olmadığını belirtmişti.

Apple ise böyle bir ‘arka kapı’ açılırsa, bunun bilgisayar korsanları ve hırsızlar tarafından da kullanılabileceğini, bunun da şahsi bilgilerin güvenliği anlamında çok kötü sonuçları olabileceğini bildirerek talebi reddetmişti.

Apple, sorunun Kongre’de çözülebileceğine işaret etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.