Kerry: Türkiye ile anlaşmazlık yaşamıyoruz

Kerry: Türkiye ile anlaşmazlık yaşamıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin koalisyon adına ne yapıp yapmayacağı ile ilgili bir anlaşmazlık yaşamadıklarını söyledi.

John Kerry Paris’te Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye ile askeri tesisler konusunda yapılan müzakereler ile ilgili bir soru ile karşılaşan Kerry, Türkiye’nin koalisyona katılması, koalisyon içinde yaptıkları ve taahhütleri ile koalisyonun çok değerli bir üyesi olduğunu ifade etti.

Türkiye ile görüşmelerde herhangi bir anlaşmazlık yaşanmadığını dile getiren Kerry, “Açıkçası Türkiye’nin bu sürecin ilermesinde oynayacağı çok önemli roller olduğunu düşünüyorum.” dedi. Türkiye’nin koalisyon içinde alacağı sorumlulukları daha net bir şekilde belirleyeceğinden emin olduğunu dile getire Kerry, Türkiye’nin muhalifleri ağırlamak, eğitmek ve ekipman desteği sunmanın yanında belli askeri üslerin kullanımına izin verdiğini hatırlattı.

Bu konuda detaylara girmenin gereksiz olduğunu kaydeden Kerry, “Ne yapıp yapmayacakları konusunda herhangi bir anlaşmazlığın olduğuna inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.