Kerry : Geçici hükümet göstericilerden sorumludur

Kerry : Geçici hükümet göstericilerden sorumludur

Geçtiğimiz gün Mısır’da darbe ile kurulan geçici hükümetin politikalarını ‘demokrasi inşası’ olarak niteleyen John Kerry, bu hükümetin aynı zamanda göstericilerden sorumlu olduğunu söyledi.

Pakistan temaslarının ardından Londra’ya gelen Kerry, , Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Âl Nehyan ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde açıklama yapan Kerry, “İstediğimiz son şey daha fazla şiddet. Geçici hükümetin göstericilerin barış içinde gösteri yapmalarını sağlama alanı oluşturma sorumluluğu var. Ama aynı zamanda, göstericilerin Mısır’da her şeyin ilerlemesini durdurmama sorumluluğu da bulunuyor.” diye konuştu.

WASHINGTON POST’TAN KERY’NİN “DEMOKRASİ İNŞASI” AÇIKLAMASINA ELEŞTİRİ

ABD’de yayın yapan The Washington Post’un “Kerry’nin kafa karışıklığı” başlıklı yazısında ise “Mısır ordusunun ülkede demokrasiyi yeniden inşa etmekte olduğu” şeklindeki sözlerini eleştirdi Gazete, bu sözlerin “anlaşılması güç, özensiz ve tehlikeli” olduğu belirtildi. Haberde, Kerry’nin selefi Hillary Clinton’ın Kahire’yi ziyaret ettiğinde, “Mısır halkı tarafından çağrısı yapılan demokratik değişimde geri adım olamaz. 5 bin yılı aşkın tarihlerinde daha önce hiç yapmadıkları bir şeyi yapıyorlar. Seçimler düzenlediler.” dediği hatırlatıldı.

Bu arada hükümetin müdahale tehdidini dikkate almayan binlerce Mursi taraftarı oturma eylemlerini sürdürüyor.

Rabia’tül Adeviyye Camii yakınında bulunan meydanda ve Kahire Üniversitesi’nin ana kampüsünün yanındaki Nahda meydanında göstericilere ateş açılması sonucu geçen Cumartesi günü 70’den fazla kişi ölmüştü.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.