Kasım ayı ara seçimleri yaklaşırken eyaletlerde adayların çekişmesi sürüyor

Kasım ayı ara seçimleri yaklaşırken eyaletlerde adayların çekişmesi sürüyor

Kasım ayının ilk haftasında yapılacak olan ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile Senato’nun üçte biri yenilenecek. Kongre’yi yakından ilgilendiren ara seçimde bazı eyaletlerde halk vali ile yerel yöneticileri seçmek için de sandığa gidecek.

Senato’daki üstünlüğünü koruma çabasında olan Demokrat Parti’nin ara seçimlerden zaferle çıkması gerekiyor. Ancak Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğa sahip Cumhuriyetçi Parti’nin seçimlerden sonra da yine çoğunluğu elinde tutması beklenirken, Demokratların Senato’da aynı başarıyı elde etmesi zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.

Demokratların, Senato’daki üstünlüğünü koruyabilmesi için kilit eyaletlerden birisi olan Kuzey Carolina’da kaybetmemesi gerekiyor. Eyaletin halihazırdaki Demokrat Senatörü Kay Hagan, anketlere göre Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı Thom Tillis ile yarışı kafa kafaya götürüyor. USA Today gazetesi ile Suffolk Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı ankete göre Senatör Hagan rakibi Tillis’in iki puan önünde görülüyor. 500 denek üzerinde 16-19 Agustos tarihleri arasında yapılan ankette Hagan yüzde 45, Eyalet Meclis Başkanlığını yürüten Tillis’in ise yüzde 43 destek aldığı belirlendi.

Anketlere göre Illinois eyaletinde yapılacak valilik seçimlerini Demokratların kaybedeceği görülüyor. Garin Hart Yang araştırma şirketinin kamuoyu yoklamasına göre eyaletin Demokrat Valisi Pat Quinn, Cumhuriyetçi Parti’nin vali adayı Bruce Rauner’in gerisinde görülüyor. 802 denek üzerinde bu hafta içinde yapılan anket sonucuna göre Pat Quinn seçmenlerin yüzde 41’inin desteğini alırken Rauner yüzde 44 destek aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.