Karl Rove: Trump’ı durdurabilmek için zaman azalıyor

Karl Rove: Trump’ı durdurabilmek için zaman azalıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin etkili fikir insanlarından olan Karl Rove, muhafazakar parti içindeki önseçimde başkan aday adayı Donald Trump’ın yükselişinin durdurulması için zamanın azaldığını söyledi.

ABD 2016 başkanlık seçimlerinde muhafazakar partide yarışı önde götüren ünlü işadamı Donald Trump, parti yönetimine giderek daha büyük kaygı olmaya devam ediyor.

Cumhuriyetçi Parti (GOP) yönetimi Kasım ayındaki başkanlık seçimleri için partinin başkan adayı olarak Florida Senatörü Marco Rubio’yu destekliyor. Ancak Trump, New Hampshire, South Carolina ve peşinden Nevada önseçimlerini kazanarak yarışta çok iddialı olduğunu gösterdi. Trump’ın bu başarısı üzerine muhafazakar partinin etkili isimlerinden ve eski başkanlardan George W. Bush’un danışmanlarından Karl Rove, ‘‘Trump’ı durdurabilmek için zaman azalıyor’’ dedi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine makale yazan Rove, ‘‘Donald Trump, Nevada’da etkileyici bir zafer elde etti. GOP üyelerinin yüzde 45.9’unun oyu ile 30 delegeden 14’ünü kazandı. Ancak bu Cumhuriyetçi aday adına işlerin yoluna oturduğu anlamına gelmiyor… Dört eyaletteki önseçimler sonunda 2 bin 472 delegenin yalnızca 133’u seçildi. GOP’un çoğunlukla destek verdiği aday etrafında birleşmek için hala zaman  var’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti yönetiminde hesaplar Mart ayı ortasına kadar bir aday üzerinde anlaşmaya varabilmek. Bu hesabın dikkatli yapılmasını tavsiye eden Rove, “Eğer Trump’a karşı bir aday üzerinde anlaşma sağlanamaz ise partide çoğunluk Sezar’ın yaşadığı acıyı tadacak’’ diye yazdı.

Rove’un makalesine Trump’ın tepkisi gecikmedi. Trump, Twitter hesabından, ‘‘Geçen gece Nevada’da Ted Cruz ile Marco Rubio’yu yendim. @KarlRove ve @FoxNews benim zaferimi küçümsemeye çalışıyor. Rove hasta!’’ diye yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.