John Kerry’nin olası adaylığı Scott Brown’a koltuğunu geri kazandırabilir

John Kerry’nin olası adaylığı Scott Brown’a koltuğunu geri kazandırabilir

Kasım ayında yapılan Senato seçimlerinde koltuğunu Demokratik Parti adayı Elizabeth Warren’a kaptıran Scott Brown, Massachusetts senatörü John Kerry’nin Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna aday gösterilmesi olasılığıyla yeniden Senato’ya dönme şansı yakaladı.

WBUR/MassInc.’in perşembe günü yayınlanan araştırmasına göre Kerry’nin olası yeni pozisyonunun Senato’da bırakacağı boşluğu doldurma konusunda en güçlü aday Cumhuriyetçi Parti’den Scott Brown. Brown Demokratik Parti’den olası adaylar Michael Capuano, Ed Markey, Stephen Lynch ve Marty Meehan’a ortalama yüzde 20 bir üstünlük sağlıyor. Önümüzdeki senenin yaz aylarında yapılması planlanan özel seçimde Brown’ın genel seçmenin yüzde 47’sinin oyunu alabileceği görülüyor.

WBUR/MassInc.’in araştırmasını yapmadığı tek isim ise Ted Kennedy Jr.. Eski Senatör Ted Kennedy’nin oğlu seçime katılabileceğini açıkladı ancak araştırma şirketi Kennedy’nin alabileceği destekle ilgili bir araştırma yapmadı. Scott Brown’ın karşısındaki Demokratik Parti adaylarının kaybetmelerinin en büyük sebebi olarak isimlerinin çok tanınmaması gösteriliyor. Ted Kennedy Jr. için böyle bir sorun yok.

Seçimlerden hemen sonra Senatör John Kerry’e Dışişleri Bakanlığı pozisyonunu teklif etmesi beklenen Başkan Barack Obama’nın Senato’da kaybetmesi olası bir koltuktan dolayı bu teklifi yapmakta çekince gösterdiği Washington’da konuşulanlar arasındaydı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.