John F. Kennedy senatör aday adayı

John F. Kennedy senatör aday adayı

ABD’nin dünyada en fazla tanınmış başkanlarından olan John F. Kennedy ile aynı ismi taşıyan senatör aday adayının seçim kampanyası ilgi çekiyor. Demokrat Partili olan eski başkan Kennedy ile aynı ad ve soyadını taşıyan Cumhuriyet Partili senatör aday adayı John F. Kennedy, Georiga eyaletinden seçilebilmek için ter döküyor. 

Kasım ayında yapılacak olan ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’den Georgia eyaleti senatörü olabilmek için yarışan Kennedy’in 22 Kasım 1963 tarihinde suikaste kurban giden ABD’nin 35. başkanı J. F. Kennedy ile isim benzerliği dışında hiçbir ortak noktaları bulunmuyor. Başkan Kennedy ile senaör aday adayının orta isimleri de farklı. Başkan Kennedy’nin orta ismi Fitzgerald idi, senatör adayının ki ise Flanders.

Başkan Kennedy, Demokrat Partililerin simge isimlerinden. Ancak Georigalı Kennedy efsanevi başkanın aksine muhafazakar birisi. Senatör adayının ünlü Kennedy ailesi ile hiçbir akrabalığı olmadığı gibi Boston şehrinden de değil. Georgia eyaletinin çiçeği burnunda senatör aday adayı Adrian isimli, 800 nüfuslu bir köyde doğmuş.

48 yaşında olan Kennedy, hayatı boyunca hep muhafazakar bir yaşam sürdüğünü, isminin ise, efsane başkan Kennedy’e duyulan bir hayranlıktan gelmediğini söylüyor.

Kendisini her ne kadar Cumhuriyetçi olarak tanıtıp öldürülen başkana hayranlığının olmadığını söylese de yürttüğü seçim kampanyasında bu isim benzerliğinden fazlasıyla istifade ettiği görülüyor. Seçim afişlerine ismini ‘John F. Kennedy’ şeklinde yazdıran senatör aday adayı dövizlerde kullandığı mavi, kırmızı ve beyaz renkler ile her iki partinin de resmi renklerini kampanyasına katmış durumda. Normalde mavi-beyaz Demokratların, kırmızı beyaz ise Cumhuriyetçilerin sembol renkleri. Senatör aday adayı kampanyasında kullandığı renkler ile bir çağrışımda bulunmadığını ileri sürse de politika uzmanları başkan Kennedy’in 1960 seçim kampanyasını anımsattığını ifade ediyor.

Georiga eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Saxby Chambliss’dan bu yıl boşalacak olan senatörlük koltuğu için bu partiden 7 aday adayı yarışıyor. Parti ön seçimini kazanacak olan aday adayı daha sonra Georgia eyaleti senatörü olabilmek için Demokrat Parti’nin adayına karşı yarışacak. Cumhuriyetçilerin kale eyaletlerinden olan Georgia’da Demokratların seçim kazanması çok güç.

 

Kennedy, eğer Georiga eyaletinin senatörü olmayı başarır ise, ABD siyasetinin ikinci J.F. Kennedy’si olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.