Joe Biden, Sanders’a yarıştan çekilmesi mesajı verdi

Joe Biden, Sanders’a yarıştan çekilmesi mesajı verdi

Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’de başkan adaylığını Hillary Clinton’ın kazanmasına rağmen seçim kampanyasını sürdüren Vermont Senatörü Bernie Sanders’a artık kampanyasını sonlandırması gerektiği mesajını verdi.

CNN televizyonunun programına katılan Biden’a Sanders’ın başkan adaylığı seçim yarışını sürdürme kararı soruldu. Biden, yarıştan çekilip çekilmeme kararını Sanders’ın kendisinin vereceğini belirterek, “Ancak açık olan artık herkesin kimin başkan adayı olduğunu biliyor olması. Bence zarif davranılması gerek ve Sanders’a kararını vermesi için fırsat verilmeli” dedi.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığını neredeyse garantilemiş olan Hillary Clinton’ın zaferi için ise Biden, “Harika başkan olacak birisi” dedi.

Vermont Senatörü Sanders’ın seçim kampanyasını bitirmesi yönünde Demokrat Partililer çağrıda bulunurken Sanders yarın Başkan Barack Obama ile bir araya gelecek. Sanders’ın talebi üzerine gerçekleşecek olan görüşmede tarafların ne konuşacağına dair henüz kamuoyu ile bir bilgi paylaşılmış değil. Ancak tahminler Sanders’ın seçim kampanyasını bitirmesi üzerine olacağı yönünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.